Egeli Gazete

'İzmir Limanı İzmirlilerin olmalı!'

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Alsancak Limanı’nın satışı için Körfez ülkeleri ile müzakere içinde olunmasına tepki gösterdi, "Cumhuriyetimizin milli değerlerinden bir tanesi olan İzmir Alsancak Limanı ‘nın işletme haklarının yabancılara satışından vazgeçilmeli; Liman, İzmirlilerin olmalıdır!" dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Temmuz 2023 Perşembe 13:34
Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İzmir Alsancak Limanı’nın satışı için Körfez ülkeleri ile müzakere içinde olduklarını doğrulamış, Uraloğlu'nun bu açıklaması kamuoyunda tepkiye karşılanmıştı. 08032022_161047_0 Konuya ilişkin bir açıklama da İzmir Kent Konseyi'nden geldi. İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç yaptığı açıklamada, "Konu, sadece ticari değil, aynı zamanda ülke güvenliğini de ilgilendiren bir önem taşımaktadır. Cumhuriyetimizin milli değerlerinden bir tanesi olan İzmir Alsancak Limanı ‘nın işletme haklarının yabancılara satışından vazgeçilmeli; Liman, İzmirlilerin olmalıdır!"ifadelerini kullandı.

Bir anlamda yeniden yabancıların eline geçmesi demek

Kökkılınç yaptığı açıklamada, "Bahse konu satışın gerçekleşmesi halinde, Osmanlı döneminde, İngiliz ve Fransız tüccarlara verilen; Lozan Antlaşması ‘nın bir sonucu olarak kapitülasyonların sona ermesi ile, Mustafa Kemal Atatürk tarafından millileştirilen limanlarımızdan biri olan İzmir  Alsancak Limanı’nın işletme haklarının satışı, bir anlamda limanın, yeniden yabancıların eline geçmesi demektir" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete