Egeli Gazete

150.000 TL destek verilecek! Başvurular başladı Aile Bakanı duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş eylül ayının ortalarında farklı destek programları için başvurular alındıkça bilgilendirmede bulunuyor. 
150.000 TL destek verilecek! Başvurular başladı Aile Bakanı duyurdu
Haberler / Ekonomi
17 Eylül 2024 Salı 15:41

17 Eylül tarihine kadar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı ve engelli aylıklarını, aile destek paketi ödemelerini, sosyal ve ekonomik destek ödemesini, evde bakım maaşını yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdı. 

Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi eylül ayında da ay ortasına doğru yaklaşırken ve ay ortasında sosyal yardımlar peş peşe hesaplara yatırılırken, farklı destek programları ile ilgili de açıklamalar geliyor. Bu kapsamda, destek projeleri için başvurular alındıkça da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanıyor. 

AİLE BAKANLIĞI BAŞVURULARI ALIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eylül ayında dar gelirli hanelere 1250 TL'ye kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerini, tam bağımlı vatandaşların sorumluluğunu üstlenenlere evde bakım maaşını, düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilere sosyal ve ekonomik destek ödemesini, yaşlı ve engelli vatandaşlara ve engelli ylıklarını sağlarken, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında bugün itibariyle Osmaniye’den başvurular alınmaya başlandı.

Sosyal yardımlar ile toplumun farklı kesimlerine destek olmak ve maddi yükleri hafifletmek amaçlanırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş geçtiğimiz süreçlerde depremden en çok etkilenen illerdeki çiftlerin Aile ve Gençlik Fonu başvurularının alınmaya başlandığı duyurmuş ve koşulları yerine getirenlere faizsiz 150.000 TL evlilik kredisinin verildiğini belirtmişti. Osmaniye'de başvuruların başladığını açıklayan Bakan Göktaş ‘’Bugünkü ziyaretimiz vesilesiyle sizlerle bir müjdemizi daha paylaşmak isterim; Aile ve Gençlik Fonu kapsamında çok kıymetli bir adımı hep birlikte atıyoruz. Bu sosyal destek fonu kapsamında bugün itibarıyla Osmaniye'den de başvuruları almaya başlayacağımızı müjdelemek isterim. Diğer taraftan daha fazla gencimizin bu fondan yararlanabilmesi için başvuru şartlarını da ayrıca kolaylaştırdık. Genç çiftlerimizin 2 asgari ücreti aşmama gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkardık’’ dedi.

Aile ve Gençlik Fonu başvuruları için Osmaniye’deki çiftler de başvuru iletebilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın farklı destek programlarına ilişkin eylül ayının son günlerine kadar kamuoyunu düzenli olarak bilgilendirmeye devam etmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete