Egeli Gazete

150, 250, 350 bin TL’nin 32 günlük faiz getirisi!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun eylül ayı faiz kararını açıklamasına çok az bir süre kala çeşitli mevduat tutarları üzerinden elde edilecek getirilere dair hesaplamalar yapılıyor. 
150, 250, 350 bin TL’nin 32 günlük faiz getirisi!
Haberler / Ekonomi
16 Eylül 2024 Pazartesi 09:16

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun eylül ayı faiz kararını bu hafta perşembe günü saat 14.00’te duyuracak olması nedeniyle söz konusu faiz kararı için bekleyiş devam ederken, 16 Eylül tarihinde çeşitli mevduat tutarlarında elde edilecek getirilere ilişkin hesaplamalar gerçekleştiriliyor. 

Bankalar önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da güncel vadeli mevduat faizi oranlarına ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunurken, eylül ayının ortalarındaki güncel faiz oranları baz alınarak yapılan hesaplamalara ile 150, 250 ve 350 bin TL birikimi olan kişilerin 32 günlük vade süresi sonunda elde edeceği getiriler belli oldu. 

VADELİ MEVDUAT FAİZİ 2024 EYLÜL

Bankaların 16 Eylül tarihindeki güncel vadeli mevduat faizi oranları ile çeşitli vade sürelerinde ve mevduat tutarlarında elde edilecek getirilere ilişkin hesaplamalar hız kesmeden devam ediyor. Perşembe günü açıklanacak olan faiz kararı sonrasında vadeli mevduat faiz oranlarının değişmesi halinde bankaların bilgilendirmede bulunması beklenirken, güncel oranlar üzerinden yapılan hesaplamalara göre 150.000 TL birikimi olan bir kişi 32 günlük vade süresi sonunda 6569 TL, 250.000 TL birikimi olan bir kişi 10.745 TL, 350.000 TL'si olan da 15.043 TL seviyesine kadar faiz getirisi elde edebilecek. 

150, 250 ve 350 bin TL birikimi olanların elde edeceği faiz getirilerine dair eylül ayının ortalarında yapılan hesaplamalar neticesinde tablo netlik kazanırken, bankaların güncel faiz oranları ve çeşitli fırsatlar da merak ediliyor. 

Bankalar önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında çeşitli vade sürelerinde ve mevduat tutarlarında sunulacak olan faiz oranlarına ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu durumda, güncel oranlara erişmek ve hesaplamalar gerçekleştirmek isteyenler de bankaların resmi internet sitelerinde yer alan vadeli mevduat faizi sayfalarını inceleyebilirler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete