Egeli Gazete

5.000 TL destek ödemesi verilecek! Saat 10.41’de açıklandı

Ülke genelindeki farklı belediyeler eylül ayının ortalarında da vatandaşlara sunulacak olan desteklere ilişkin bilgi veriyorlar. 
5.000 TL destek ödemesi verilecek! Saat 10.41’de açıklandı
Haberler / Ekonomi
12 Eylül 2024 Perşembe 18:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken toplam 5.6 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını, 3.8 milyar TL tutarındaki aile destek paketi ödemelerini iletmesinin ardından önümüzdeki haftanın ilk günlerinde evde bakım maaşının, son günlerinde de sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanacağına dair tahminler ağırlık kazanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, ülke genelindeki farklı belediyelerin destek projeleri de de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından öğrencilere sağlanacak olan eğitim desteklerine ilişkin yurt çapındaki farklı belediyeler peş peşe açıklamalarda bulunuyorlar. 

5000 TL eğitim yardımı verilecek

2024-2025 eğitim-öğretim döneminde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine destek olabilmek için yurt çapındaki farklı belediyeler yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyorlar. Bu kapsamda, Keles Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre üniversitesi öğrencilerine sağlanacak olan 5000 TL eğitim desteği için başvurular başladı. Söz konusu eğitim desteğine başvurabilmek için anne/babanın Keles’te ikamet ediyor olması, Keles’te bulunan liselerden mezun olunması, 30 yaş ve altı olunması, üniversitelerin en az iki yıllık ya da dört yıllık örgün eğitim programlarının herhangi birine kayıt yapılmış olması, özel üniversitelerin yüzde 100 burslu kazanmış olunması gerekirken, belediye tarafından yapılan açıklamaya göre açıköğretim, uzaktan eğitim bölümleri desteğe dahil edilmeyecek. 

Öğrencilere yardım paraları 2024

Keles Belediyesi üniversite öğrencilerine sağlanacak olan 5000 TL’lik eğitim desteği için başvurular başlarken, ülke genelindeki farklı belediyelerinin üniversite, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sağlayıcığı eğitim yardımları merak ediliyor. Yeni eğitim öğretim döneminin pazartesi günü itibariyle başlamasının ardından belediyeler de eğitim destekleri ile ilgili art arda açıklamalarda bulunuyorlar. Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar farklı kademede eğitim gören öğrencilere destek olabilmek için yeni yardım programları hayatına geçirilmesi durumunda belediyeler açıklamalar yapacaklar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete