Egeli Gazete

7’den 70’e Herkese Toplu Taşıma Ücretsiz Oldu!

9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle İstanbul’da toplu taşımanın ücretsiz olacağı öğrenildi. İşte ücretsiz toplu taşıma detayları…
7’den 70’e Herkese Toplu Taşıma Ücretsiz Oldu!
Haberler / Ekonomi
5 Eylül 2024 Perşembe 17:42

Yeni eğitim ve öğretim yılının 9 Eylül Pazartesi başlayacak olması nedeniyle milyonlarca öğrenici ve veliyi okul heyecanı sardı. 16 milyon nüfuslu İstanbul’da ise 9 Eylül itibarıyla trafiğin yoğunlaşacak olması nedeniyle çeşitli önlemler alınmaya başlandı.

Bunun yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı da yapıldı ve toplantıdan milyonlarca İstanbulluyu sevindirecek bir haber çıktı. Buna göre, okulların açılacağı 9 Eylül Pazartesi günü belli saatlerde toplu taşıma araçları ücretsiz olacak.

UKOME’nin gerçekleştirdiği toplantıdan çıkan karara göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül Pazartesi günü toplu ulaşım araçlarının 06.00-14.00 arasında ücretsiz olacağı öğrenildi.

Başkentte toplu taşıma araçları ülke nüfusundan 5 kat fazla yolcu taşıdı -  Son Dakika Haberleri

ANKARA’DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Öte yandan, 1 Temmuz’da 7,50 lira olan tam bilet tutarı 15 liraya, 4 lira olan indirimli bilet fiyatı 7,50 liraya çıktı.

-Ankara'da toplu ulaşıma yüzde 40 zammın ardından tam bilet 15 liradan 21 liraya, öğrenci bileti de 7 lira 50 kuruştan 10 lira 50 kuruşa çıkacak.

EGO Öğrenci Abonman Ankarakart ücreti 220,00 liradan 300 liraya yükselirken, dolmuşlarda ise 17 liradan 25 liraya tırmandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete