Egeli Gazete

93. İzmir Entarnasyonal Fuarı bu yıl kapılarını "Teknoloji" temasıyla açacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışı için lansman toplantısı düzenledi.
93. İzmir Entarnasyonal Fuarı bu yıl kapılarını
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Ağustos 2024 Çarşamba 20:08

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE-İzmir Büyükşehir Belediyesi 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışı için lansman toplantısı düzenledi. Fuar bu sene "Zamanın Ötesine Geçiyoruz" temasıyla açılacak. Lansman toplantısına İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu, Fuar'ın ana sponsoru Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da lansmana konuşmacı olarak katıldı. Tugay, Fuar için çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. 


"İzmir kemik olarak Cumhuriyet kentidir" diyen Tugay,  "Tek Fuarı da İzmir Entarnasyonal Fuarıdır. İzmirin marka şehir olmasına katkı sağlayan en güçlü etkinliktir. Bu yıl 93'üncüsünü düzenleyeceğimiz bu fuarı heyecanla bekliyoruz. Benim için özel duygularla dolu bir an. Fuarı doya doya yaşadık çocukluğımuzda ve gençliğimizde ve şimdi o fuarı düzenleycek olan başkan olmak benim için inanılmaz bir mutluluk ve heyecan" ifadelerini kullandı. 


"İZMİR'İ GELECEK YILLARA TAŞIMAYI AMAÇLIYORUZ"
Tugay, "Fuarımızı Atamız'ın mirası olarak görüyoruz ve İzmir'in kent kimliğinde ekonomisinin katkısı olan bir kimlik olarak görüyoruz. Benim Belediye Başkanı olarak kendime en önemli olarak gördüğüm ödev   İzmir Fuarı'nın canlı ve merakla herkesin beklediği günlere geri döndürmek olacak. Bu yıl teknoloji temasıyla İzmir'i gelecek yıllara  taşımaya çalışıyoruz. İzmir'in ekonomisine katkı sağlayan bunun gibi bir çok kimlik özelliğinden bahsedebiliriz. İzmir yenilikçiliğiyleçağı yakalamasıyla örnek bir kent olacak. Onur konuığumuz İstanbul Büyükşehir Beldiyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, ve İstanbuldan buıraya taşıdıkları sergi olacak. Ticaret Bakanımızı bekliyoruz. Genel Başkanımızı bekliyoruz. Geçen yıllara oranla çok daha ziyaretçi olacağını umuyoruz. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Yaşadığımız her zorluğu hep birlikte çalışarak aşacağız. Ben bu büyük millete hep inandım geleceğe dair umudum kuvvetli şekilde devam ediyor" dedi.


"İNSANLARIN İLGİSİNİ ÇEKECEK"
Ticaret Bakanlığı'nın himayesiyle ve odaların destekleriyle, etkinliklerle umuyorum insanlarımızın ilgisini çekecek ve bulunmak isteyeceği bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz. Bu sene 30 Ağustos'ta açılacak fuarımız aynı zamanda bayram olduğu için bayram etkinlikleriyle çakışmaması için 31 Ağustos'ta açacağız. Kapanışını da 9 Eylül olarak belirledik. 
İzmir Enternasyonal  Fuarı'nın ana sponsoru Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, sözlerine başlamadan önce İzmir yangınlarına değinerek "Güzel İzmirimize geçmiş olsun" dedi.  "Bir kez daha fuarın ana sponsoru olduk" diyen Sancak, "Her an kıymetini bilmemiz gereken güzel bir şehirde yaşıyoruz. İzmir Fuarı başta olmak üzeri kazandıklarımızı bu şehre harcamalar yaparak değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. İzmir'in kültür sanat alanlarında destek veriyoruz. Sayın Başkan Cemil Tugay'a bize böyle bir fırsat verdiği için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

FUAR GİRİŞ ÜCRETİ TAM 20, ÖĞRENCİ 7,5 OLACAK 
 93. İzmir Entarnasyonel Fuarının tanıtım toplantısında söz alan İZFAŞ Genel Müdürü, Canan Karaosmanoğlu, Fuar hakkında bilgiler verdi. Karaosmanoğlu, "93 yıldır süregelen bu gelenek İzmir Entarnasyonel Fuarı önemli bir miras ve teknolojik gelişmelere ön ayak olmuştur. Fuar bu özel yılı ile geleceğin kapılarını aralamaya davet ediyor. Bu yılda teknolojinin, kültürün ve ticaretin buluştuğu bir yıl olacak. Bu sene temamız teknoloji. Atlas pavyonunda teknolojik alanlar oluşturduk. Konuklarımız için oluşturduğumuz alanda bir çok teknolojik deneyimler yakalanacak. 30 Ağustos Mert Demir ile kutlanacak. 9 Eylül'de ise Levent Yüksel sahne alacak. Bir çok değerli sanatçının ağırlandığı çim konserleri olacak. Fuar giriş ücreti tam giriş ücreti 20, öğrenci girriş ücreti ise 7,5 TL olacak" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete