Egeli Gazete

AB'nin gözü Rusya'nın 200 milyar eurosunda

AB, Rusya'nın dondurulan 200 milyar eurosundan sağlanan gelirlerle ilgili teklif hazırlayacak. Liderler Zirvesi'nin ardından konuşan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'nın yeniden inşası için Rusya'nın bedel ödemesi gerektiğini söyledi.
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
1 Temmuz 2023 Cumartesi 12:44
Avrupa Birliği (AB) Rusya'nın dondurulan 200 milyar eurosunu kullanmak istiyor...
Açıklamayı,  AB Liderler Zirvesi bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptı. Zirvede, dondurulan Rus varlıkları konusunu tartıştıklarına dikkati çeken von der Leyen, "Komisyon, dondurulan varlıklarla ilgili bir teklif hazırlayacak. Bu teklifte, ihtiyatlı bir şekilde Rusya Merkez Bankası'nın dondurulan varlıklarından sağlanan karlara odaklanacağız." dedi. "RUSYA BEDEL ÖDEMELİ" Rusya'nın Ukrayna'daki büyük yıkımdan sorumlu olduğunu ve bunun bedelini ödemesi gerektiğini belirten von der Leyen, "Ukrayna'nın altyapısının büyük bir bölümünü yok eden Rusya'nın, bunun onarımına ve yeniden inşasına katkıda bulunmaması söz konusu olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete