Egeli Gazete

AB, Rus varlıklarını Ukrayna savunması için kullanacak

AB ülkeleri, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen kârın Ukrayna'nın savunması için kullanmasına yönelik planı kabul etti
AB, Rus varlıklarını Ukrayna savunması için kullanacak
Haberler / Dünya
21 Mayıs 2024 Salı 16:53

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rusya Merkez Bankası'nın dondurulan varlıklarından elde edilen kârın Ukrayna'nın savunması için kullanmasına yönelik planı resmen kabul etti.

AB büyükelçilerinin Mayıs ayı başında anlaşmaya varmalarının ardından planın bakanlar tarafından onaylanması gerekiyordu.

Anlaşma uyarınca, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen kârın yüzde 90'ı Ukrayna'ya askeri yardım için AB tarafından yönetilen bir fona aktarılacak, geri kalan yüzde 10 ise Ukrayna'ya başka şekillerde destek vermek için kullanılacak.

AB, dondurulan Rus varlıklarının 2027 yılına kadar yaklaşık 15 ila 20 milyar Euro (16,30 - 21,70 milyar dolar) kâr getirmesini bekliyor. AB diplomatları, Ukrayna'nın dondurulan Rus varlıklarından elde edilen kârın ilk dilimini Temmuz ayında almasının beklendiğini söylediler.

AB ve G7 ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya'ya ait 300 milyar Euro büyüklükte varlığı dondurmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete