Egeli Gazete

Adalet bakanından Kobani yorumu: Tarafsız yargımızın vermiş olduğu bir karar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kobani davası hakkında “Bağımsız ve tarafsız yargımızın vermiş olduğu bir karar söz konusudur” dedi.
Adalet bakanından Kobani yorumu: Tarafsız yargımızın vermiş olduğu bir karar
Haberler / Türkiye
17 Mayıs 2024 Cuma 16:13

Bakan Tunç, davada mahkumiyetlerin yanı sıra beraat ve tahliye kararlarının da verildiğini hatta dün akşamdan itibaren tahliyelerin başladığını söyledi.


Sürecin devam ettiğini hatırlatan Tunç, karar hakkında şöyle konuştu:

“Bağımsız ve tarafsız yargımızın vermiş olduğu bir karar söz konusudur. Tabii bu karar ilk derece mahkemesinin vermiş olduğu bir karardır. İstinaf ve temyiz süreçleri var. Bu süreçleri hep beraber bekleyeceğiz.”

Ne Olmuştu?

6-8 Ekim 2014’te Kobani eylemleri sırasında Diyarbakır’da 16 yaşındaki Yasin Börü’nün de aralarında bulunduğu altı kişi öldürülmüştü. HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil 108 kişi, 6-8 Ekim’de ülke genelinde yaşanan Kobani olayları gerekçe gösterilerek açılan davada yargılandı. Sanıkların 29 ayrı suçlamayla 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 bin 680’er yıl hapsi talep edildi. Dün yapılan karar duruşmasında Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi Demirtaş’a ve Yüksekdağ’a sırasıyla 42 ve 32 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Mardin Belediyesi Eş Genel Başkanı Ahmet Türk’e de 10 yıl hapis cezası verildi. Davada aralarında eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve eski HDP milletvekili Sebahat Tuncel’in de olduğu beş kişi hakkında tahliye, 12 kişi hakkında beraat, 13 kişi hakkında da ‘tutukluluğa devam’ kararı verildi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete