Egeli Gazete

Aile Bakanı Müjdeyi Verdi! Daha Fazla Kişiye Ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu için üç farklı ilden daha başvuruların alınmaya başlandığını duyurdu. 
Aile Bakanı Müjdeyi Verdi! Daha Fazla Kişiye Ödenecek
Haberler / Ekonomi
8 Eylül 2024 Pazar 17:21

Doğum oranlarını artırmak ve gençleri evliliğe teşvik edebilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtimiz süreçlerde Aile ve Gençlik Fonu projesini hayata geçirmişti. İlk aşamada deprem bölgesindeki şehirlerden başvurular alınırken, hak sahibi çiftlere iki yıl geri ödemesiz 150.000 TL tutarındaki krediler verilmeye başlandı. Aile ve Gençlik Fonu ödemeleri sürerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da projede yeni bir aşamaya geçildiğini ve doğurganlık hızının en düşük olduğu üç ilde daha başvuruların alınmaya başlandığını belirtti. 

Aile ve Gençlik Fonu’na Yeni İller Eklendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre Aile ve Gençlik Fonu çerçevesinde yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta şartları sağlayanlar için fon başvuruları alınmaya başlandı. Aile ve Gençlik Fonu çerçevesinde bugüne kadar 12.132 çift başvuruda bulunurken, şartları yerine getiren toplam 3963 çifte de 150.000 TL tutarındaki 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli kredi iletildi. Desteğin detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

 

“Aile ve Gençlik Fonu’na bugüne kadar 12 bin 132 çift başvurdu, şu ana kadar şartları yerine getiren toplam 3 bin 963 çift söz konusu krediden yararlandı. Aile ve Gençlik Fonu’na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık. Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz” ifadesini kullandı.

Aile Bakanlığı Destek Ödemeleri Eylül 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında üç farklı ilde daha başvuruları almaya başlarken, söz konusu faizsiz evlilik kredisinin yanı sıra farkı destek ödemeleri de eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken merak ediliyor. Eylül ayında destek ödemelerine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi fakat ödemeler genellikle ay ortasına doğru yaklaşırken sağlandığı için 10-20 Eylül aralığında aile destek paketi ödemelerinin, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması halinde bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete