Egeli Gazete

Aile Bakanlığı Eylül Ödemesini Başlattı! Sosyal Yardım Alanlar Baksın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş eylül ayında sosyal yardımların başlamasının ardından açıklamalarda bulundu. 
Aile Bakanlığı Eylül Ödemesini Başlattı! Sosyal Yardım Alanlar Baksın
Haberler / Ekonomi
10 Eylül 2024 Salı 08:27

10 Eylül itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bugüne kadar sağladığı destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bakanlık da önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında ödemeler ile ilgili bilgilendirmede bulunuyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş Siirt'e Türkiye Buluşmaları programına katılırken Aile ve Gençlik Fonu’nun üç farklı ilde daha hayata geçirildiğini belirtti. Aile ve Gençlik Fonu’nun yanı sıra yaşlı ve engelli aylıkları ile ilgili bilgilendirmede bulunan Bakan Göktaş, eylül ayı desteklerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu. 

Yaşlı ve Engelli Aylığı 2024 Eylül

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre yaşlı ve engelli aylığı çerçevesinde eylül ayında toplamda 5.600.000.000 TL sağlanırken, ödemeler ay ortasına doğru yaklaşırken hesaplara aktarıldı. Yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin başlamasının ardından bilgi veren Bakan Göktaş:

 

"Bu hizmetimizden de 3 bin 754 vatandaşımız faydalanıyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanında olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda eylül ayı için toplam 5,6 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık." dedi.

Sosyal Yardımlar 2024 Eylül

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaşlı ve engelli aylığı ödemelerini yurt çapındaki vatandaşlara iletmesinin ardından farklı sosyal yardımların ne zaman verileceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal yardım ödemelerinin tarihine ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanmasa da önceki aylardaki ödeme süreci dikkate alınarak eylül ayı destekleri için tahminler yürütülüyor. Bu durumda, 10 Eylül dolaylarında 1250 TL'ye kadar ulaşan aile destek paketi ödemeleri, 15 Eylül'de 9077 tutarındaki evde bakım maaşı, 20 Eylül civarında da ortalama 6360 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi sağlanabilir. Sosyal yardımlar hesaplar aktarılınca da bakanlık açıklamalarda bulunacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete