Egeli Gazete

Aile Bakanlığı’ndan 12 Bin TL Sosyal Yardım Ödemesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan vatandaşlara 12 bin liraya kadar para yardımı yapacağını açıkladı. Peki, başvuru şartları neler, başvurular nereye yapılacak? İşte merak edilenler…
Aile Bakanlığı’ndan 12 Bin TL Sosyal Yardım Ödemesi!
Haberler / Ekonomi
15 Eylül 2024 Pazar 11:39

Toplumsal ve ekonomik bakımdan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli bireylere sosyal yardım ödemesi yaparak bu kişilere mali destek sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birçok alanda para yardımı yapıyor. Bakanlık, 7’den 70’e herkese nakdi destek ödemesi sağlarken, eşi vefat etmiş kadınlara da sosyal yardım ödemesi gerçekleştiriyor.

Bu program, aranan koşulları sağlayan kadınların müracaat etmeleri durumunda senelik 12 bin liraya kadar maddi destek olanağı sunuyor. Bu yardım, şartları sağlayan kadınların ekonomik yükünü hafifletmeyi ve sosyal hayata etkin katılımını destekliyor.

Araştırma yapıldı: Para mutluluğu satın alır mı? | N-Life

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, eşi vefat eden kadınlara para yardımı yapmak amacıyla gerekli başvuru şartlarını belirledi. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:

Sosyal güvencesi olmayan bir kişi olması,

Müracaat eden kadının hanesinde sosyal güvencesi olan başka hiç kimsenin bulunmaması

Eşi hayatını kaybeden kadınlara sağlanan yardım, hesaplara aylık bin lira olarak aktarılırken, programın bir yıl boyunca devam etmesi durumunda hak sahibi kadınlar, 12 bin liraya kadar para yardımı alıyor. Bu kapsamda, söz konusu sosyal yardım ödemesi, kadınların mali sorunlarla başa etmelerine imkân tanıyor.

Bu para yardımından yararlanmak isteyen kadınların öncelikle bakanlığa ait il müdürlüklerine ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) başvuru yapmaları gerekiyor. Müracaat esnasında talep edilen belgeler ve müracaat şartları da bakanlıkça ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete