Egeli Gazete

Aile Bakanlığı ödemelere başladı! 81 ilde 9.077 TL sosyal yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eylül ayının  ortalarında yeni bir sosyal yardım ödemesini daha yurt çapındaki vatandaşlara iletti. 
Aile Bakanlığı ödemelere başladı! 81 ilde 9.077 TL sosyal yardım
Haberler / Ekonomi
17 Eylül 2024 Salı 07:00

2025 yılının ocak ayında Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı enflasyon rakamlarını duyurması ve yılın son altı ayındaki enflasyon verilerine göre memur maaş zammının belirlenmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara yeniden zam yapacak. 

Temmuz zammının ardından ocak zammı için farklı sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar heyecanlı bekleyişe devam ederken, destek ödemelerindeki artışların yanı sıra sosyal yardımların eylül ayında hangi tarihlerde hesaplara yatacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemelerinin başladığını duyurdu. 

AİLE BAKANLIĞI 2024 EYLÜL YARDIMI

Eylül ayının ortalarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önümüzdeki süreçlerde sosyal yardımlara yapacağı zam ile ilgili araştırmalar sürerken, sosyal yardımlardaki artışlar ile birlikte eylül ayı ödemeleri ile ilgili de detaylar merak ediliyor. Bu kapsamda, aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının ardından yeni bir destek ödemesi daha hak sahiplerine iletildi. 

Ülke genelindeki yüzbinlerce hak sahibi vatandaşa 9077 TL tutarındaki ödemelerin yapılmasının ardından Bakan Mahinur Özdemir Göktaş bilgilendirmede bulundu. Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine maddi destek sağlayabilmek için 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşı eylül ayının ortalarında hesaplara aktarılırken, önümüzdeki aylarda da ay ortasında ödemelerin gerçekleşmesi bekleniyor. 

9077 TL tutarındaki evde bakım yardımı ay ortasında yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırılırken, farklı sosyal yardım ödemeleri ile ilgili de yeni açıklamalar geliyor. Bu çerçevede, aile destek paketinin, yaşlı ve engelli aylıklarının, evde bakım maaşın ardından sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de eylül ayında dar gelirli hanelerde bulunan öğrenciler için iletileceği düşünülüyor. Dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlayabilmek için 6360 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin 20 Eylül dolaylarında sağlanması halinde bakanlık kamuoyunu bilgilendirecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete