Egeli Gazete

Aile Destek Ödemesi Başlıyor! İlk Yardım Verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara aktarmasının ardından aile destek paketi ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. 
Aile Destek Ödemesi Başlıyor! İlk Yardım Verildi
Haberler / Ekonomi
9 Eylül 2024 Pazartesi 20:39

Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zamlanan yaşlı ve engelli aylıkları ağustos ayında zamlı olarak ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletilirken, temmuz ayı ödemelerinin de sağlandığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Siirt'teki temasları sırasında açıkladı. Yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin başlamasının ardından hak sahibi vatandaşlar desteklerin ayrıntılarına ilişkin araştırmalar gerçekleştirirken, yaşlı ve engelli aylıklarının yanı sıra farklı sosyal yardım programları ile ilgili de araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, aile destek paketinin hangi tarihte sağlanacağı ve aile destek paketi ödemesinin süresini uzatılıp uzatılmayacağı eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Aile Destek Paketi Eylül 2024 Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayında aile destek paketi ödemelerini hangi tarihte hesaplara aktaracağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat aile destek paketi ödemeleri genellikle ay ortasında hesaplara aktarıldığı için eylül ayında da benzer bir süreç işleyebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaşlı ve engelli aylıklarının ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırıldığını duyurmuştu. Bu durumda, yarın ya da birkaç gün sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın aile destek paketi ödemelerini iletmesi bekleniyor. 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerin sağlaması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden, sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. 

Aile Destek Ödemesi Bitecek Mi?

Birkaç gün içerisinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayı aile destek paketi ödemelerine başlaması beklenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılının sonuna kadar aile destek paketi ödemelerinin sağlanacağını duyurmasının ardından program süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatılacağına ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi ancak 2024 yılını sonlarında aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatılmasına ilişkin herhangi bir karar alınması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirebilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete