Egeli Gazete

Aile Destek Programı Ödemesi Alıyorsanız Bakın! Bakan Göktaş Duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş eylül ayı aile destek paketi ödemelerinin başladığını belirtti. 
Aile Destek Programı Ödemesi Alıyorsanız Bakın! Bakan Göktaş Duyurdu
Haberler / Ekonomi
10 Eylül 2024 Salı 12:24

Toplam 5.6 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylığının geçtiğimiz günlerde sağlanmasının ardından hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin ne zaman verileceği merak ediliyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da aile destek paketi ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığını duyurdu. Bakan Göktaş’ın açıklamasının ardından sosyal yardımın detaylarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. 

Aile Destek Paketi 2024 Eylül Ödemesi

Yaşlı ve engelli aylıklarının eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken hesaplara yatırılmasının ardından aile destek paketi ödemeleri merak konusu olmuştu. Aile destek paketi ödemeleri genellikle ay ortasına doğru sağlandığı için 10 Eylül civarında ödemelerin yapılacağı düşünülürken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı da aile destek paketi ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplam 3.8 milyar TL tutarındaki aile destek paketi ile ilgili bilgi veren Bakan Göktaş, aile destek programı kapsamında eylül ayında 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren ödemelerin yapıldığını duyurdu. Aile destek paketi ödemesinin alt başlıkları arasında yer alan çocuk bileşeni desteği çerçevesinde de 900 milyon TL düşük gelirli hanelere iletildi. Önümüzdeki aylarda da ay ortasına doğru yaklaştıkça aile destek paketi ödemelerinin sağlanacağı düşünülüyor.

Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Bitecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aile destek programı kapsamında 2.9 milyar TL, çocuk bileşeni desteği çerçevesinde 900 milyon TL olmak üzere toplam 3.8 milyar TL’yi eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarmasının ardından önümüzdeki aylarda ödemelerin ne zaman yapılacağı, programın hangi tarihte sona ereceği merak ediliyor. Aile destek paketi ödemelerinin 2024 yılının sonuna kadar uzatıldığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Bu durumda, aralık ayına kadar 1250 TL'ye kadar ulaşan aile destek paketi ödemeleri verilecek. Aralık ayında programın yeniden uzatılmasına ilişkin bir karar alınması halinde resmi makamların kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete