Egeli Gazete

Aile Destek Yardımı Alanlar Dikkat! 2024 Eylül Ödemesinin Tarihi…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın eylül ayında aile destek paketi ödemelerini hangi tarihte sağlayacağı çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 
Aile Destek Yardımı Alanlar Dikkat! 2024 Eylül Ödemesinin Tarihi…
Haberler / Ekonomi
6 Eylül 2024 Cuma 12:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ağustos ayında kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada aile destek paketi ödemelerinin 2024 yılı sonuna kadar düşük gelirli hanelere verileceğini duyurmuştu. Bu kapsamda, 850 TL'den başlayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatılmasının ardından eylül ayının ilk günlerinde de aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sağlanacağına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. 6 Eylül itibariyle aile destek paketi ödemelerinin tarihine ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden herhangi bir bilgilendirme metni yayınlanmadı fakat önceki aylardaki ödeme süreçleri dikkate alınarak eylül ayı yardımları için tahminler yürütülüyor. Aile destek programından yararlanan vatandaşlar da güncel tahminleri yakından takip ediyorlar. 

Aile Destek Eylül 2024 Ödemesi Ne Zaman Verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayı aile destek paketi ödemelerine birkaç gün içerisinde başlaması bekleniyor. Bu kapsamda, önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Eylül civarda 850 TL ile 1250 TL arası değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri iletilebilir. Önümüzdeki haftanın ilk günlerinde aile destek programı kapsamında düşük gelirli hanelere yardımların sağlaması durumunda da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. 

Aile Destek Ödemesi Zamlanacak Mı?

Aile destek paketi ödemelerinin 2024 yılı sonuna kadar verileceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından aile destek paketi ödemelerinde artış olup olmayacağı da hak sahibi vatandaşlar tarafından en çok merak edilen, araştırılan konular arasında yer alıyor. Aile destek paketi ödemelerinde artış olacağına ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi. Bu kapsamda, yıl sonuna kadar 1250 TL'ye kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin verilmesi bekleniyor. 2024 yılı sonunda aile destek paketi ödemesinin süresinin uzatılmasına ya da artışa gidilmesine ilişkin kararlar alınması durumunda da açıklamalar yapılabilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete