Egeli Gazete

Akdeniz foku yaşam savaşını kaybetti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bitkin halde sahile vuran Akdeniz foku, bir süre denize dönmek için çabaladı, 50 metre gitti ama yetmedi.
Akdeniz foku yaşam savaşını kaybetti
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2024 Cuma 09:10
Bugün akşamüstü saatlerinde Yalıkavak Geriş Mahallesi’nde Gümüşkaya Sitesi önündeki sahile yaklaşık 2,5 metre boyunda yetişkin bir Akdeniz foku vurdu. Sahile vurduktan sonra yeniden açığa gitmeye çalışan bitkin fok, yaklaşık 50 metre gidebildi.
50 metre sonra ters dönen hayvan, tekrar kıyıya vurdu. Fok, kısa süre sonra telef oldu. Foku fark eden sahildekiler ise hayvanı yakından inceledi. Fokun belediye ekiplerince bölgeden alınacağı bildirildi. İhbarın ardından Sahil Güvenlik ekipleri de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Atilla Oray isimli bölge sakini, “İlk sahile vurduğunda canlıydı ama bitkindi. Üzerinde yara bere görmedik. Sonra tekrar açığa gitmeye çalıştı. 50 metre yüzdü, ters dönüp yeniden karaya vurdu. Kurtaramadık, yaşamını yitirdi. 2,5 metre boyunda yaşlı bir hayvan. Belediyeye haber verdik, gelip alacaklar” dedi.

Fokun enfeksiyon nedeniyle telef olduğu tahmin ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete