Egeli Gazete

Alaçatı’da 2970 metrekare Sit alanında jeotermal arama için ÇED süreci başlatıldı

İzmir Çevre İl Müdürlüğü Çeşme’ni Alaçatı bölgesinde 2970 metrekarelik alanda jeotermal kaynak aranması için kuyu açılması amacıyla ÇED süreci başlatılmasına izin verdi. İlan edilen ÇED raporunda kuyu açılacak proje alanının 1/1000 ölçekli imar planında ve 1/5000 ölçekli imar planında “Alaçatı Turizm Merkezi Sınırı ve Sit Koruma Alan Sınırı” dâhilinde kaldığı belirtildi.
Player yükleniyor...
Haberler / Genel
12 Şubat 2022 Cumartesi 08:30
İzmir Çevre İl Müdürlüğü Çeşme’ni Alaçatı bölgesinde 2970 metrekarelik alanda jeotermal kaynak aranması için kuyu açılması amacıyla ÇED süreci başlatılmasına izin verdi. İlan edilen ÇED raporunda kuyu açılacak proje alanının 1/1000 ölçekli imar planında ve 1/5000 ölçekli imar planında “Alaçatı Turizm Merkezi Sınırı ve Sit Koruma Alan Sınırı” dâhilinde kaldığı belirtildi. Alachaty Turizm A.Ş yürütecek Alaçatı’da 4554 Ada-1 Parsel’deki projenin ruhsat sahibinin İzmir Valiliği Yatarım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı olduğu bilgisi verildi. ÇED Dosyasında ayrıca, “Bahse konu işletme ruhsatının kullanımı kapsamında, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Alachaty Turizm A.Ş. arasında, “Çeşme İR: 2187 Nolu Jeotermal Kaynak İşletme Sahasında Sahanın Araştırma/Geliştirme, Sondaj Açımı ve Sonrasında Jeotermal Kaynağın Kullanımına Yönelik Kiralama Protokolü” 20.04.2021 tarihi itibari ile 3 yıl geçerli olmak üzere imzalanmıştır. (Ek-2) Gerekli izin süreçleri takibi ve sonrasında ilgili kiralama protokolü gereğince, sondaj kuyusunun açılması, kullanılması işlemleri Alachaty Turizm A.Ş. tarafından yürütülecektir” ifadeleri yer aldı. 250 oda kapasiteli otelde kullanılacak ÇED raporunda ayrıca şu bilgiler de dikkat çekti: “Daha önceden, İzmir İli, Çeşme İlçesi, Alaçatı Mahallesi, 4554 ada, 1 numaralı parsel kapsamında, 61.911,55 m2’ lik alanda 250 oda kapasiteli “Alachaty Otel Projesi için ‘ÇED gerekli değildir” kararı verilmiştir. Planlanan “Jeotermal Kaynak Arama Projesi” de bu parsel sınırları içerisinde belirlenen 2970 m2 alanda gerçekleştirilecektir. Çıkarılan jeotermal kaynağın bahse konu otelde kullanılması planlanmaktadır.”  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete