Egeli Gazete

Alışverişlerde yeni dönem: Fiş almıyorsanız dikkat!

Vergide kaçakçılığın önüne geçebilmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın farklı sektörlere yönelik düzenlemeleri devam ediyor. 
Alışverişlerde yeni dönem: Fiş almıyorsanız dikkat!
Haberler / Ekonomi
12 Eylül 2024 Perşembe 20:00

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi kaçakçılığına yönelik denetimleri sürerken, yeni düzenlemeler ile ilgili de gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hayata geçireceği yeni çalışma ile birlikte fiş almayan tüketicilere 5000 TL’lik ceza kesilmesine yönelik düzenleme yapıldığına dair iddia ortaya atıldı. Söz konusu iddianın ardından düzenlemenin detayları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. 

Alıcı ve satıcı ceza alacak

Fiş kesmemek suretiyle vergi kaçıran esnaflara yönelik bakanlığın çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, 2 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte fatura kesmeyenlere yönelik ceza katmerli hale gelirken, hayata geçeceği iddia edilen yeni düzenlemeyle birlikte fiş almayan kişilere 5000 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek. Satıcılara da özel usulsüzlük cezası uygulanacak. Ayrıca fiş kesmeyenlere yönelik katmerli ceza sistemi de geçtiğimiz süreçte hayata geçirildi. Gerçekleşecek denetimler neticesinde ikinci tespitte 20.000 TL, üçüncü tespitte 30.000 TL, dördüncü tespitte 40.000 TL, beşinci tespitte 50.000 TL ve altıncı tespitten sonra 100.000 TL ceza işlem uygulanabilecek. 

5 işgünü süre var

Hayata geçecek yeni düzenlemeyle birlikte tüketicilerin fiş kesilmemesi durumunda beş işgünü içerisinde bildirim yapmaları gerekecek. Böylece beş işgünü içerisinde yaptığı alışveriş neticesinde satıcının kendisine fiş kesmediğine yönelik bildirimde bulunan alıcılar cezai işleme tabi tutulmayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete