Egeli Gazete

Araştırma: Modifiye araç seviyorsanız psikopat olabilirsiniz

Modifiye edilip güçlendirilen ve gürültü çıkaran arabaları seviyorsanız dikkat… Yapılan bir araştırmaya göre psikopat olma ihtimaliniz bulunuyor.
Araştırma: Modifiye araç seviyorsanız psikopat olabilirsiniz
Haberler / Dünya
3 Mayıs 2024 Cuma 16:01

Kanada’daki Western Üniversitesi’nden bir psikoloji profesörü, çoğunluğu erkek olan 529 gençle gürültülü arabalar, modifiye ve araba sürmenin kendilerini "havalı" hissettirip hissettirmediği hakkında bir araştırma yürüttü.

Canadian Broadcasting Company'ye konuşan Julie Aitken Schermer, "Her gün bu gürültülü arabalarla, kamyonetlerle ve egzozu patlayan motosikletlerle karşılaşıyoruz ve hem ben hem de köpeğim irkiliyoruz. Ağaçlardaki hayvanların, yerdeki sincapların kaçtığını görüyorum.” dedi.

Araştırmadan elde ettiği verilere göre, Schermer, "Günümüzde modifiye edilmiş gürültülü bir araba arzusu, erkek olma, psikopati ve sadizme daha yatkın olmayla ilişkilendiriliyor." 

"Başkalarının duygularına ve tepkilerine karşı duyarsız bir umursamazlık gibi görünüyor. Bu psikopatlıktır ve bu kişiler muhtemelen insanların irkilmelerini izlemekten de keyif alıyorlar." dedi.

Bu tip araçlar yaşam kalitesinde o kadar büyük bir rahatsızlık yaratıyor ki, New York’taki yerel yönetim, düşüncesiz sürücülere karşı önlem almak için özel gürültü kameraları yerleştiriyor.

Schermer, gürültücü araba tutkunlarının hepsinin “tehlikeli bir suçlu” olmadığını belirtti ancak "Gürültülü araçlarda bulduğum kişilik profili aynı zamanda yasa dışı kundakçılık yapan kişilerin kişilik profiliyle de aynı" diye ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete