Egeli Gazete

Asgari Ücret Zammında Yeni Tablo! Ocak Zammı…

Orta Vadeli Program’ın açıklanmasının ardından asgari ücret zammı ile ilgili yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.
Asgari Ücret Zammında Yeni Tablo! Ocak Zammı…
Haberler / Ekonomi
6 Eylül 2024 Cuma 10:59

Orta Vadeli Program Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ekonomi kurmayları tarafından açıklandı. 2025-2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program’ın duyurulmasının ardından maaş zamları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, asgari ücrete yıl içerisinde ara zam yapılmayacağının netlik kazanmasının ardından asgari ücretteki artış belirlenirken hedef enflasyonun mu gerçekleşen enflasyonun mu dikkate alınacağı merak edilirken, Ekonomi Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz da 2025 yılı asgari ücret miktarı ile ilgili tahminini paylaştı. 

Asgari Ücret Zammı 2024

Orta Vadeli Program’ın açıklamasının ardından asgari ücret zammı ile ilgili farklı iddialar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Sözcü TV’de Orta Vadeli Program verilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomi Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz asgari ücret ile ilgili tahminini açıkladı. Oğuz'un tahminine göre asgari ücret ocak ayında 20.000 TL seviyesine yükselecek. Bu çerçevede, asgari ücretin hedef enflasyona göre artacağını tahmin eden Oğuz'un açıklamasının ardından asgari ücretli çalışanlar da asgari ücretin ne kadar olacağını ve asgari ücret zammının hangi tarihte ilan edileceğini merak ediyorlar. 

Asgari Ücret Zammı Tarihi 2024

Asgari ücretin 20.000 TL seviyesine çıkacağına ilişkin tahmini Ekonomi Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz paylaşırken, milyonlarca asgari ücretli çalışan da asgari ücret zammının hangi tarihte netlik kazanacağını merak ediyorlar. Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için işçi ve işveren temsilcileri aralık ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda toplantılar gerçekleştirecekler. Söz konusu toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaş netlik kazanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları ile birlikte hedef enflasyona göre mi yoksa gerçekleşen enflasyona göre mi maaşlarda artış olup olmayacağı da belli olacak. Asgari ücretli çalışanlar da 2024 yılının son haftalarında gerçekleşecek olan toplantılardan çıkacak neticeyi yakından takip edecekler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete