Egeli Gazete

Aşı uğruna böbreğinden vazgeçti

Uzmanların tüm çabalarına rağmen aşı karşıtlığı dünya genelinde devam ediyor. ABD'de bir hasta hayatını kurtaracak böbrek naklinden aşı zorunluluğu nedeniyle vazgeçti.
Player yükleniyor...
Haberler / Dünya
31 Ocak 2022 Pazartesi 09:56
Dünya 2019'un son günlerinden beri koronavirüsün (Kovid-19) pençesinde. Milyonlarca kişinin hayatına mal olan virüs için bilim dünyası ise tabiri caizse ilk günden beri teyakkuz haline geçmiş durumda. Bu kapsamda pek çok aşı geliştirildi ve dünya genelinde yapılan milyarlarca doz aşı aşı ile pandemiye karşı elimiz her geçen gün güçleniyor. Ancak aşı karşıtlığı dünya genelinde hız kesmeden devam ediyor. herhangi bir bilimsel temele dayanmayan bu akım can almaya devam ederken ABD'den çok konuşulacak bir haber geldi.     Kuzey Carolina'da yaşayan bir hasta Kovid-19 aşısı yaptırmadığı için hayati öneme sahip böbrek ameliyatına alınmadı. ABD'li adam hayatını riske etmesine rağmen aşı olmayacağını açıkladı. Yerel basına konuşan Chad Carswell, 'Özgür doğdum. Özgür öleceğim. Fikrimi değiştirmiyorum' dedi.   Burke County bölgesindeki arkadaşları ve yerel işletmeler ameliyat için para toplamış ve yüzden fazla kişi Carswell'e kendi böbreklerinden birini teklif etmişti. Ancak Winston-Salem'deki Atrium Health Wake Forest Baptist Hastanesi, Carswell'e kendisinin ve böbrek bağışlayan kişinin nakile devam etmek için tam olarak aşılanması gerektiğini bildirdi.   Carswell, daha önce iki kez koronavirüse yakalandığını ve aşı yaptırmanın bir gereklilik değil, kişisel bir seçim olması gerektiğine inandığını söyledi. Atrium Health Wake Forest Baptist Hastanesi, politikasının ABD genelinde uygulanan sağlık standartlarını takip ettiğini ve hastalarını korumak için uygulamaya konduğunun altını çizdi. Açıklamada 'Bu politikanın nedeni hastaya koruma sağlamaktır. Nakil hastaları, nakil öncesinde önceden bağışıklıkları yoksa ciddi hastalık riski altındadır' denildi. AŞI KARŞITLITIĞI PROTESTOLARI SÜRÜYOR ABD, Kanada, Fransa, Rusya ve Polonya’da mekan ve toplu taşıt girişlerinde aşı zorunluluğu getiren aşı karşıtlığı protestoları hala sürmekte. Geçtiğimiz 2 hafta içerisinde binlerce vatandaş aşı karşıtlığı ve aşı kartı karşıtlığı için sokaklara döküldü.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete