Egeli Gazete

Atama kararları yayımlandı: İrfan Özsert, Ege Ordu Komutanı oldu

Genelkurmay İkinci Başkanı Org. İrfan Özsert Ege Ordu Komutanı olarak atanırken Ege Ordu Komutanı Kemal Yeni Genelkurmay ikinci başkanı olarak görevlendirildi.
Atama kararları yayımlandı: İrfan Özsert, Ege Ordu Komutanı oldu
Haberler / Türkiye
9 Ağustos 2024 Cuma 13:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan 117 generalin ataması yapıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 32 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise 38 generalin görev yerleri ve pozisyonları değişti.

Yapılan atamalara göre Genelkurmay İkinci Başkanı İrfan Özsert Ege Ordu Komutanı olarak atanırken Ege Ordu Komutanı Kemal Yeni Genelkurmay ikinci başkanı olarak görevlendirildi.

İRFAN ÖZSERT KİMDİR?

İrfan Özsert, 1980 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ni kazandı. 30 Ağustos 1987 Yılında Kara Harp Okulu'nu 4. olarak bitiren Tuğgeneral İrfan Özsert, sırasıyla Diyarbakır, Kuveyt, Amerika ve Belçika'da Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen görev yaptı. İstanbul'da Kurmay Yarbay olarak Tabur Komutanlığı yapan İrfan Özsert daha sonra Kara Harp Okulu Alay Komutanlığı'na atandı. Özsert çok sayıda birlikte görev yaptı. TÜM General Özsert daha önce de Orgeneral Işık Koşaner ve Orgeneral İlker Başbuğ'un KKKT'de özel sekreterliğini yaptı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 11 Ağustos 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre; İrfan Özsert, Genelkurmay 2. Başkanlığı'na atandı.

İrfan Özsert, çok iyi derecede İngilizce biliyor. Aslen Gaziantep Nizipli olan İrfan Özsert, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete