Egeli Gazete

Ayçiçek yağına bir ayda iki defa zam! İşte zamlı fiyatlar!

Son bir ayda iki defa zam gelen ayçiçek yağı fiyatları tüketiciler tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, rafta en ucuz ayçiçek yağına fiyatı bir ayda 20 lira zam geldi. Peki, ayçiçek yağı fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…
Ayçiçek yağına bir ayda iki defa zam! İşte zamlı fiyatlar!
Haberler / Ekonomi
11 Eylül 2024 Çarşamba 16:39

Ayçiçek yağına gelen zammın ardı arkası kesilmezken, sektör temsilcileri, iç pazarda fiyatların, uluslararası piyasanın yüzde 25 üstüne çıktığını söyledi. Temsilciler, iç piyasada ton başına fiyatın 43 bin TL (1.250 dolar) bandına çıktığını ifade etti.

Uzun bir zamandır hükümet ta­rafından yakından takip edilen ayçiçek yağı fi­yatı yeniden artışa geçerken, son 30 günde ayçiçek yağına iki defa zam geldi. Hal böyle olunca, en ucuz ay­çiçek yağının 5 litrelik fiyatı 20 TL zamlandı.

Ayçiçek Yağı Makineleri - Demirbaş Makina

EN DÜŞÜK AYÇİÇEK YAĞI FİYATI 229,50 TL

Dünya.com’un haberine göre, uluslararası piyasa­larda yağ fiyatlarının tonu 990 ile bin dolar seviyesinde izlerken, iç piya­sada gelinen se­viye bu rakamların yüzde 25 fazlasına gösteriyor. Bu doğrultuda, iç pazarda ton başına ayçiçek yağı 1.250 dolar bandında yer alıyor. Trak­ya Birlik, yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünün tonu için ön alım fiyatının 20 bin TL olduğunu paylaştı.

İç piya­sada zamların devam ettiğini vurgulayan Solven­tum Yönetim Kurulu Başka­nı Onat Angı, önceki hafta ham ayçiçek yağının ton fiya­tına 43 ile 44 bin liradan talep görmeye başladığını aktardı.

Diğer taraftan, son 30 günde zin­cir marketler kendi öz marka­larının da fiyatlarını artırmaya başladı. Markalı ürünün 5 litrelik pet şişe fiyatı 279,95 lira bandında yer alırken, zincir market markalı ürünlerin en düşük fi­yatı 229,50 lira olarak gerçekleşti. Ülkede fi­yatların uluslararası seviyenin üstünde yer almasının kabul edilmediğini söyleyen Angı, ayçiçeğini de yüz­de 36 gümrük vergisiyle korunduğunu aktardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete