Egeli Gazete

AYM, TRT genel müdürüne ‘en yüksek aylık’ düzenlemesini iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), 2018 tarihli 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’deki (KHK) TRT genel müdürüne en yüksek devlet memuru aylık ve sözleşme ücreti ödenmesine ilişkin düzenlemeyi iptal etti.
AYM, TRT genel müdürüne ‘en yüksek aylık’ düzenlemesini iptal etti
Haberler / Türkiye
4 Haziran 2024 Salı 15:53

AYM’nin kararına göre TRT genel müdürünün aylığıyla ilgili düzenlemeyi mali ve sosyal haklara ilişkin düzenlemelerin, Anayasa’daki ‘mülkiyet hakkına ilişkin’ olduğu ifade edilirken bu konuda KHK ile düzenleme yapılamayacağı kaydedildi. Karar dokuz ay sonra yürürlüğe girecek.

Ayrıca AYM, ‘cumhurbaşkanınca atanan İdari İşler Başkanlığı personeli hakkında kamu görevine atanma için yaş haddini 65 yaş olarak düzenleyen 5434 sayılı Kanun’un 40’ıncı maddesinin uygulanmayacağı‘na ilişkin düzenlemeyi de iptal etti.

Kararda, cumhurbaşkanı tarafından atanan İdari İşler Başkanlığı personeli için belirtilen yaş sınırını kaldıran kuralın, kamu hizmetlerine girme hakkına ilişkin bir düzenleme öngördüğünden Anayasa’nın mülga 91’inci maddesi uyarınca KHK ile düzenlenemeyecek yasak alan içinde kaldığı belirtildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete