Egeli Gazete

Aytun Çıray’ın “AK Parti İzmir’de aday çıkarmayacak” iddiasına Hamza Dağ’dan yanıt: Mantıklı tarafı yok

Eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın İYİ Parti’nin Ümit Özlale’yi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı göstermesinin ardından AK Parti’nin aday çıkarmayacağını iddia etmişti. BİR TV yayınına bağlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ bu iddiayı yalanladı. Bu iddianın aslında konuşulacak bir yanının bile olmadığını vurgulayan Dağ, “Aytun Bey’in söylemiş olduğu ifadenin ne siyaseten ne de rasyonel hiçbir mantıklı tarafı yok. Sadece bu konuda açıklama yapılmazsa kamuoyunda gereksiz bir tartışma ortay çıkabilir düşüncesiyle açıklama yapma gereği duydum” dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Asayiş
20 Ekim 2023 Cuma 21:19
Eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın İYİ Parti’nin Ümit Özlale’yi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı göstermesinin ardından AK Parti’nin aday çıkarmayacağını iddia etmişti. BİR TV yayınına bağlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ bu iddiayı yalanladı. Bu iddianın aslında konuşulacak bir yanının bile olmadığını vurgulayan Dağ, “Aytun Bey’in söylemiş olduğu ifadenin ne siyaseten ne de rasyonel hiçbir mantıklı tarafı yok. Sadece bu konuda açıklama yapılmazsa kamuoyunda gereksiz bir tartışma ortay çıkabilir düşüncesiyle açıklama yapma gereği duydum” dedi. Dağ BİR TV yayınında şu bilgileri verdi: “Aslında bunu çok konuşulacak bir konu olarak görmüyoruz. Ancak cevap vermediğimiz zaman tartışılacak bir konu olmasını da istemediğimiz için mecburen bu konuda açıklama yapma durumu hasıl oldu. Böyle bir durum ne akla ne da mantığa uyan bir durum değil. Konuşulabilecek bir durum da değil. AK Parti son seçimlerde Türkiye’de birinci parti oldu. Bugüne kadar girdiği 20 seçimde de Türkiye’de birinci parti oldu. Biz Cumhur İttifakı olarak görüşmelerimizi yapıyoruz. Stratejimizi ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklamalarımızı yapacağız.” KENDİSİNİN İZMİR ADAYLIĞI SORUSUNU DA YANITLADI AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak adı geçen Dağ bu soruyu da şöyle yanıtladı: “Partimizin prosedürleri belli. Bizim bir talebimiz yok. Bundan önce de prosedürler, sistemler uygulandı. Gerekli tamayül ve kamuoyu yoklamalarını yapacağız. Bunun sonunda hem adaylar hem de kadro oluşacaktır. Bu anlamda duruşumuz çok nettir. Görevimiz çok net ve açık bir şekilde yapacağız.”    

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete