Egeli Gazete

Bakan Ersoy'un Çeşme Projesi'ni engellemekle suçladığı Soyer'den cevap geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un iddiasına sosyal medya hesabından yanıt verdi
Bakan Ersoy'un Çeşme Projesi'ni engellemekle suçladığı Soyer'den cevap geldi
Haberler / Güncel
16 Eylül 2024 Pazartesi 15:03

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, kendisini Çeşme Projesi'ni engellemekle suçlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un iddialarını sosyal medya hesabından yanıtladı.

Soyer, projeye engel olmaktan gurur duyduğunu ve Çeşme'nin ranta açılmasını istemediğini belirttiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, “Çeşme Projesini” benim sabote ettiğimi ifade etmiş. Türkçede “sabote etmek” ifadesi negatif bir anlam taşır. Oysaki söz konusu proje ulaşımı, altyapısı, temiz suyu bile çözülmeden getirilmiş ham bir projeydi dolayısıyla sabote etmek yerine “Çeşme’nin geleceğinin karartılmasına engel olduğumun” söylenmesi daha doğru olur. Çeşme’deki mevcut turizm alanlarının ortalama kullanımı, toplam turizm alanının %10’unu bile geçmemektedir. Söz konusu boş alanlar değerlendirilmeksizin yarımadanın henüz plansız çok büyük bir bölümünü bilimsel tüm raporlara karşın imara açılması sonucunu doğuracak bu projeye engel olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye’nin ve özelde Çeşme’nin tek tip turizme mahkum olmamasının yolu arazilerinin ranta açılmasından değil, kaynaklarının ve zenginliklerinin sürdürülebilir kullanımından geçer."

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete