Egeli Gazete

Bakan Koca: Açık havada maske zorunluluğu kalktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklama yaptı. Koca, açık havada maske takma zorunluluğunun kalktığını açıkladı.
Player yükleniyor...
Haberler / Türkiye
2 Mart 2022 Çarşamba 18:50
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklama yaptı. Koca, açık havada maske takma zorunluluğunun kalktığını açıkladı. Koca, HES kodu uygulamasının da kaldırıldığını bildirdi. Koca, “Bundan sonra açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamlarda da havalandırma yeterliyse ve mesafe kurallarına uyum gösteriliyorsa maske şartı olmayacak” dedi.
Bakan Koca'nın açıklamalarından satırbaşları: ''Huzurlarınızdaki kişi 2 yıl boyunca size kısıtlama ısrarında bulunan kişidir, şimdiyse "her şeyi gözden geçirme zamanı" geldi diyor'' 'Salgının ciddiyetini kavrayan ilk ülkelerden biri olduk' “Covid 19 ile mücadelemiz bundan böyle aşıyla verilecek.” “Bundan sonra açık havada maske kullanmak zorunda değiliz.” “Hes kodu uygulaması kaldırıldı. Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek.” “Kapalı ortamda havalandırma yeterli ise maske şart değil.” “Okullarda iki Kovid-19 vakası çıkması halinde 'sınıfların kapatılması' şeklindeki uygulamaya artık gerek görülmemektedir.” "Son bir ayda vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 8'inin hiçbir ek hastalığı yok"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ EKONOMİ SAĞLIK YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ DÜNYA SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete