Egeli Gazete

Bakan Yumaklı: Karşıyaka yangınından 1600 hektar alan etkilendi, Sancaklı Köyü civarında müdahale sürüyor

Bakan Yumaklı: Karşıyaka yangınından 1600 hektar alan etkilendi, Sancaklı Köyü civarında müdahale sürüyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı İzmir Karşıyaka yangınında Yamanlar’da Sancaklı Köyü civarında yangının devam ettiğini ve burada müdahalenin sürdüğünü açıkladı. Yumaklı, Karşıyaka Yamanlar’daki yangından 1600 hektar alanın etkilendiğini de ifade etti. Yumaklı, “İzmir Yamanlar yangınının da enerjisi düştü. Sancaklı köyü yakınında dik vadiler ve bir sarp alan var. Oraya hava araçları müdahale edemiyor. Karadan arkadaşlarımız gece boyunca müdahaleleri yaptılar. Şu anda orası devam ediyor. Şehri ilgilendiren herhangi bir husus kalmadı. Dumanın bir bölümü Büyükşehir Belediyesinin çöp aktarma tesisinden geliyor. Orasıyla alakalı ve etrafındaki birkaç binanın dumanı var. Onun dışında yerleşim yerlerini tedirgin edecek bir husus söz konusu değil” dedi. İKİ UÇAK 11 HELİKOPTER MÜDAHALE EDİYOR Özellikle söylüyorum İzmir Yamanlar için etkilenen alan kırsal alanlar var. Komple etkilenen
Bakan Yumaklı: Karşıyaka yangınından 1600 hektar alan etkilendi, Sancaklı Köyü civarında müdahale sürüyor
Haberler / Güncel
17 Ağustos 2024 Cumartesi 10:07

 

 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı İzmir Karşıyaka yangınında Yamanlar’da Sancaklı Köyü civarında yangının devam ettiğini ve burada müdahalenin sürdüğünü açıkladı. Yumaklı, Karşıyaka Yamanlar’daki yangından 1600 hektar alanın etkilendiğini de ifade etti.

Yumaklı, “İzmir Yamanlar yangınının da enerjisi düştü. Sancaklı köyü yakınında dik vadiler ve bir sarp alan var. Oraya hava araçları müdahale edemiyor. Karadan arkadaşlarımız gece boyunca müdahaleleri yaptılar. Şu anda orası devam ediyor. Şehri ilgilendiren herhangi bir husus kalmadı. Dumanın bir bölümü Büyükşehir Belediyesinin çöp aktarma tesisinden geliyor. Orasıyla alakalı ve etrafındaki birkaç binanın dumanı var. Onun dışında yerleşim yerlerini tedirgin edecek bir husus söz konusu değil” dedi.

İKİ UÇAK 11 HELİKOPTER MÜDAHALE EDİYOR

Özellikle söylüyorum İzmir Yamanlar için etkilenen alan kırsal alanlar var. Komple etkilenen alan 1600 hektar civarında. Bunun ne kadarının orman alanı olduğu ne kadarının da hasar göründüğünü bilhare açıklayacaklar. 2 uçak ve 11 helikopter müdahale etmeye devam ediyor.

TÜRKİYE’DEKİ 72 YANGINDAN 69’U KONTROL ALTINDA

72 yangın vardı. Şu an itibariyle bunlardan 69’u kontrol altına alındı. Bir önceki günden gelen 3 tane ile dün çıkan 3 tane olmak üzere 6 tane devam eden yangın var. Aydın Didim ve İzmir Ödemiş yangınları kontrol atına alındı. Aktif olan yangınlardan Bolu Göynük yangınının enerjisi düşürüldü. Karabük Ovacık yangınının da enerjisi düşürüldü. Söndürme ve soğutma devam ediyor.

Muğla Milas’ın da enerjisi düştü. Milas için de gün içinde sanırım iyi haberi verebileceğiz. Aydın Bozdoğan’daki yangın inanılmaz bir rüzgar şiddetiyle başladı. Çok kısa zamanda yayıldı. Arkadaşlarımız müdahale etmiş olmasına rağmen onları da aşarak gitti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete