Egeli Gazete

Başkan Oran'dan 'yeniden varım' dedi: Atamaysa da ön seçimse de adayım!

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongreleri devam ederken Çeşme’de yaşanan ilçe kongresinde Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, 2024 yılında yapılacak olacak yerel seçimlerde yeniden aday olacağını açıklayarak, “Atamaysa da ön seçimse de adayım” dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Asayiş
19 Ağustos 2023 Cumartesi 18:55

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir İl Örgütü ilçe kongreleri son hızıyla devam ediyor. Tek listeyle seçime gidilmesi beklenen Çeşme’de, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran kürsüdeki konuşmasında 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmak için yarışacağını açıkladı.

Başkan Oran, konuşmasında ilk olarak cumhuriyetin ikinci yüzyılına dair mesajlar vererek, “Bu yıl kanla yazılmış destanımızın yüzüncü yılı. İlk günkü heyecan ve coşkuyla kutlayacağız. Bugün attığımız her adımda cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını şekillendiriyoruz. İlk yüzyılda sistemli bir saldırı ile mücadele ettik. Bu zihniyet ile mücadele etmek gerekirken bazıları seçim heyecanı ile kendine zemin hazırlama hızına düştüler” dedi.

‘PARTİYİ ELEŞTİRME YERİ KAHVE KÖŞELERİ DEĞİLDİR’ Oran, partinin eleştirilme yerlerinin parti dışında olmaması gerektiğini belirterek, “CHP kültürü almışsanız partiyi eleştirme yeri sosyal medya veya kahve köşeleri değildir. Partimizin danışma kurulları ve ilçe kongrelerimizdir. Seçim zamanı sahada görünmeyeceksiniz. Sandık çıkışında CHP’ye oy vermedim diyeceksiniz. Sonra delege listesi çıkartacaksınız. Biz buna izin vermeyiz. Sizin derdiniz adaylaşmak mı?” dedi.

‘ATAMAYSA DA ÖN SEÇİMSE DE ADAYIM’ Kendi siyasi kariyer sürecini anlatan Oran, atama veya ön seçim olsa da bütün koşullarda yeniden aday olacağını belirterek şunları söyledi:

Encümenlerde, komisyonlarda yer aldım. 2009’da ön seçime girdim, birinci çıktım. 108 geçerli oy aldım 108 Ekrem dediler bana. 2014’te aday adayı oldum. Aday olmadım. Muhittin Dalgıç aday ilan edildikten 5 dakika sonra destek telefonu açtım. O gün bazıları sandıkları terk etti. Olağanüstü genel kurula gittik ben aday oldum, el ele girdik el ele çıktık ben kazandım. İlçe başkanlıklarını yürüttüm. 2019’da beni aday gösterdi partim. İlçe başkanı iken 5 sene boyunca tek kelime etmedim. Konuşacağım her şeyi meclis grubunda söyledim. Hiçbir şekilde dışarıda konuşmadım. Partime zarar verecek tek adım atmadım. Gün geldi aday oldum, Faik Tütüncüoğlu o sene söylemediği yalan kalmadı. Dalgıç’a gittim 3 sefer, ben senin yanındayım. Gel dedim yanımıza, gelmedi. Puanımız düştü ama seçimi aldık. Bazı arkadaşlar sosyal medyadan yazıyor. Yazmayın. Atamaysa da ön seçimse de adayım.

‘ALAÇATI BELEDİYESİ BİZE EMANETTİR’ Kendisini sosyal medyadan eleştirenlere cevap veren Oran, “Kendi mahallende delege listesi dahi çıkaramıyorsan başka mahallede karşı listeyi destekleme. Örgüt nasıl arkamda oluyorsa yine olacak. Partilimiz çıkıyor diyor ki Ekrem Oran ne yapmış ki diyor. Ekrem Oran 5 senedir cezada olan Alaçatı Belediyesi’ni açtı mı? Alaçatı Belediyesi bize bir emanettir. Yeniden açılıncaya kadar emanete gözüm gibi bakıyorum. Evde sağlık hizmetlerini başlattık. ÇEŞTUR’u büyütmüş. Alataş diye bir şirket var. Yüzde 86 belediyenin. Şahıslar ortak. Muhittin Dalgıç ortak, ağabeyi de ortak. Bu mal bizim malımız. Ortaklıklar sembolik dedik. Beş tane gerçek partili hisselerini iade etti. İki kişi iade etmedi. Muhittin ve Nurettin Dalgıç. İade etmediler, sermaye arttırımı ile hisselerini küçülttük” dedi.

‘MEKTUPLARLA 9 MM MERMİ GÖNDEREREK TEHDİT ETTİLER’ Belediye başkanlığı döneminde yaptıklarından dolayı tehditlere maruz kaldığını belirten Oran, “Alaçatı paraçatı dediler. Kiralar pahalı dediler. Alaçatı’da 3 tane Çeştur açtık. Kaçak pimapen doğramaları kafeler vardı. Kaldırım kondu kafeler vardı kaldırdık. Bizi gelip tehdit ettiler. Mektuplarla 9 mm mermiler geldi” ifadelerini kullandı.

‘İLK DEFA BURADA ANLATIYORUM, O GÜN AĞLADIM’ Başkanlığa geldiği 2019 yılında ilk günlerde işçilere maaşı ödeyemediği için ağladığını ve bunu ilk defa burada söylediğini belirten Oran, “Arkadaşlara son kez sesleniyorum. Çıkın karşımıza mücadele edin. Sosyal medyada lekelemeye çalışmayın. 25 sene sanayicilik yaptım 1 gün maaş geciktirmedim. 2019’da işçilerin maaşını geciktirdiğim için ağladım. Bugün belediyenin öz kaynakları ile tesisler yapıyoruz. Kasamızda 250 milyon TL var para var bir delikli TL borcumuz yok. Çeşme için çok büyük hayallerimiz var. Çeşme ailem ve CHP örgütüm arkamda olduğu sürece kavgaya devam edeceğiz” dedi.

(Egedesonsöz)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete