Egeli Gazete

Başkan Soyer açıkladı: Yeniden adayım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. 4-5 Kasım’da yapılacak olan CHP Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kılıçdaroğlu’nun yeni dönemde adaylığını desteklediğini söyledi. ‘Değişim ekibinin kazanması durumunda sorun çıkar mı?’ sorusuna ise Soyer, “Çıkmaz inşallah öyle görüyorum” dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Kasım 2023 Çarşamba 09:52
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Atatürk'ün Her Fabrika Bir Kale'dir sözünü hatırlatan Soyer, "Biz İzmir'de fabrikalar açıyoruz. Süt fabrikası, su fabrikası, geri dönüşüm fabrikası. Koyun ve keçi sütünü devletin verdiği fiyatın üzerinden alıyoruz. Küçük çiftçiyi geliştirmeye çalışıyoruz" dedi. Soyer sözlerine şöyle devam etti: 27 Ocak Köy Enstitülerinin kapanış tarihinde bir tarım okulu açıyoruz. Urla Bademler'de Başka Bir Tarım okulunu açıyoruz. Küçük üreticiyi doğduğu yerde doyurmak lazım. Kentle kır arasındaki denge bozulmasın. Bu yüzden küçük üreticiyi koruyacak bir tarım ekonomisine ihtiyacımız var. Okulda 400 yatılı öğrenci okuyacak. Bayındır Süt Fabrikası'ndan elde ettiğimiz gelirle bu okuldaki öğrencilerin masraflarını karşılayacağız." dedi. İzmir'i demir ağlarla örüyoruz Soyer, "Biz İzmir'i demir ağlarla örüyoruz. Çünkü Cumhuriyet devrimleri böyle bir vizyon koymuş önümüze. Şubatta hem Çiğli tramvayını açıyoruz, hem Narlıdere metrosunu açıyoruz hem de Buca metrosunda köstebeği yer altına gönderiyoruz." ifadelerini kullandı. Yerel yönetimlerin Avrupa'da sesi olacağım 46 ülkeden 130 bin yerel yönetimin temsil edildiği Meclis'in başkanlığına getirildiğini belirten Soyer, Avrupa'dan uzak durdukça özgürlüğümüzden ve bağımsızlığımızdan koptuğumuzu belirtti. Hayat yerelde akıyor diyen Soyer, asıl çözümler yerelde üretilen çözümler dedi. İnsanların bireysel olarak, o çözümlerin parçası olması lazım, bizimle ilgili alınacak kararların süreçlerine müdahil olacağız, sesimizi duyurabileceğiz diyen Soyer, Türkiye'deki yerel yönetimlerin sesi olacağını söyledi. Soyer, "Avrupa'nın kaynakları var fon, hibe kaynakları. Şimdi o kaynakların hangi ülkeleri, hangi şehirleri kapsaması gerektiği kararlarının içinde olacağız." ifadelerini kullandı. Buca Cezaevi alanı kararı Başkan Soyer, İzgazete'nin manşetine taşıdığı Buca Cezaevi alanı ile ilgili de konuştu. Soyer, Buca'daki o alanın yeşil alan olacağı için mutlu olduklarını söyledi. Çiğli tramvayı Sevgililer Günü'nde açılacak Soyer, Çiğli Tramvayı'nın yüzde 94'ünün tamamlandığını ve Sevgililer Günü olan 14 Şubat'ta sefere başlayacağını duyurdu. Yeniden aday Soyer, önümüzdeki seçimler için yeniden aday olduğunu belirtti. İsmail Küçükkaya'nın Kılıçdaroğlu desteği ile ilgili sözlerine de evet destek var şeklinde yanıt verdi. (İz Gazete)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete