Egeli Gazete

Bergama Belediye Başkanı Çelik’ten Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a 1 milyar liralık ödenek çağrısı

Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un seçim döneminde bölge için verdiği “1 milyar liralık ödenek” sözünün gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.
Bergama Belediye Başkanı Çelik’ten Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a 1 milyar liralık ödenek çağrısı
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Eylül 2024 Cuma 10:08

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE- Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, Egeli Gazete’ye yaptığı açıklamada, Bergama’nın sahip olduğu değerler sayesinde Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer aldığını belirterek, bölgenin tarihi özelliklerinin yanı sıra tarım, turizm ve sanayide de öncü rol üstlendiğini ifade etti. 
Tanju Çelik, Antik Çağ’dan Bizans İmparatorluğu’na, Osmanlı Dönemi’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar birçok medeniyetten izler taşıyan Bergama’nın dünyaya tanıtımının ulusal düzeyde önem taşıyan bir konu olduğunu dile getirdi.
Bergama Zeus Sunağı’nın Türkiye’ye iadesine yönelik çalışmaların da devlet nezdinde yürütüldüğünü vurgulayan Çelik, “Bu çalışmaları devletimizle birlikte yürütmek gerektiğine inanıyoruz. Bu alanlardaki çalışmaların nasıl gideceğini kamera karşısında konuşmak yerine diplomatik yollarla ilerlenmesi gerektiğini biliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde belki Alman Türk Arkeoloji Konseyi'nin de bir araya gelerek çalışma yapması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Pergamon Antik Kenti’ndeki kazı ve araştırma çalışmalarının da Alman Arkeoloji Enstitüsü iş birliğiyle yürütüldüğüne dikkat çeken Çelik, Bergama’nın Türk ve Alman iş birliği açısından önemli bir merkez olduğunu söyledi. 

Bölgedeki otel ihtiyacı

Bergama halkının ihtiyaçlarını ve taleplerini göz önünde bulundurarak projeler hazırladıklarını ve gerçekleştirdiklerini dile getiren Çelik, “Şehrimizin turizmini geliştirmeye yönelik yapılması gerekenleri, atılması gereken adımları düşünüyoruz. Turizm destinasyonları açısından dört yıldızlı bir otele ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Böylece turizm alanında daha iyi bir adım atmak mümkün olacak ve turist gün içerisinde dolaşıp gitmeyecek, gece de Bergama’da konaklayacak” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığına çağrı

Otelcilik hizmetlerine ilişkin yatırımcılarla iş birliğine hazır olduklarını aktaran Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Biliyorsunuz Kültür ve Turizm Bakanımız seçim döneminde geldiğinde buraya 1 milyar lira ödenek ayırdığını belirtmişti. Ben onun gerçekleşmesini bekliyorum. Halkımız da bekliyor. Benim bu konudaki çağrım şu olur, diyorum ki Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu yatırımı düşünüyorsa biz de Bergama Belediyesi olarak destek verelim. Bergama'mıza yakışır dünya standartlarında bir arkeoloji müzesi yapalım. Ve böylece hem gelecek olan turist sayısını artıralım hem de kavgadan çok Bergama'mızdaki ekmeğimizi büyütelim. Ekmek büyüdükçe pay da büyüyecektir. Şehrin ekonomisi de büyüyecektir. Çocuklarımızı nasıl büyütüyorsak geleceğimizi de o şekilde büyüteceğiz demektir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete