Egeli Gazete

Buca Belediyesi'nde kriz devam ediyor: Sendika bordro ile yanıt verdi

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Buca Belediyesi’nde bin 500 işçi iş bırakma eylemi sürüyor. İş durdurma sebebiyle ilçenin birçok noktasında çöpler toplanamıyor. Diğer yandan sendikadan Buca Belediyesi’nin dün yaptığı açıklama ile ilgili de yanıt geldi.
Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Ağustos 2023 Çarşamba 12:43
DİSK’e bağlı  Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Buca Belediyesi’nde ek zam taleplerine yönetimden ekonomik kriz sebebiyle ret cevabı gelmesi sonrasında devam eden iş bırakma eylemi sürüyor. -BUCA BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA İŞÇİLERDEN YÜZDE 50 ZAM TALEBİ Yaklaşık bin 500 işçinin hizmet üretmediği ilçede işçiler maaşlarına yüzde 50 zam isterken 55 TL olan yemek parasının 115 TL’ye yükseltilmesini talep ediyor. Diğer yandan işçilerin hizmet üretmemesi sebebiyle çöpler toplanmamaya başladı.  İşçiler taleplerinin karşılanacağı güne kadar kapı önünde eylemlerini sürdüreceklerini açıklamıştı. İŞÇİLERDEN BELEDİYEYE YANIT! Buca Belediyesi tarafından dün yapılan açıklamada, belediyenin işçilere borcu olmadığı ve ekonomik kriz dolayısıyla zam talebinin reddedildiği belirtilmişti. Genel İş 5 No’lu Şube’den ise belediyeden gelen açıklamaya yanıt geldi. MAAŞLAR ORTALAMA 13-15 BİN TL! Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Dün Buca Belediyesi’nde ‘geçinemiyoruz’ diyerek iş bırakan üyelerimizle ilgili Buca Belediye başkanlığından kamuoyu bilgilendirmesi yapıldı. 17.500 TL olan maaşla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını zorunlu olarak bildiriyoruz. Ortalama 13 bin TL ve 15 bin TL arası maaş alan üyelerimizin ev kiralarının 10 bin TL olduğu, gıda enflasyonun, gerçek enflasyonun da TÜİK verilerine göre çok yukarılarda olduğu bir dönemde yaşamak, çalışmak ve üretmek adına talep ettiğimiz ek protokol haklarımız için mücadeleye devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz” (Egedesonsöz)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete