Egeli Gazete

Büyükşehir Beleyesinden bozkurt işareti yapan Milli futbolcu Demiral'la ilgili açıklama: Heykeli dikilecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün yaptığı meclis oturumunda  Merih Demiral'ın heykelinin İzmir'e dikilmesi önergesi sunuldu. Sonrasında ise sosyal medyada "Merih Demiral'ın heykeli İzmir'e dikilecek" başlığıyla bir çok haber yayınlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaparak meclis kararının henüz alınmadığı usul gereği komisyona yönlendirildiği ifade edildi. 
Büyükşehir Beleyesinden bozkurt işareti yapan Milli futbolcu Demiral'la ilgili açıklama: Heykeli dikilecek mi?
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Ağustos 2024 Salı 11:27

EGELİ GAZETE- 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Millli takım oyuncusu Merih Demiral gol sevinci olarak "Bozkurt" işareti yapmıştı. Almanlar tarafından işaret aşırı sağcı ve ırkçı olduğu yönünde ilerleyip gerilim ortamı oluşurken Demiral'a işaretten dolayı ceza verilmişti. Türkiye'de ise Demiral'a destek devam etmişti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün yaptığı meclis oturumunda  Merih Demiral'ın heykelinin İzmir'e dikilmesi önergesi sunuldu. Sonrasında ise sosyal medyada "Merih Demiral'ın heykeli İzmir'e dikilecek" başlığıyla bir çok haber yayınlandı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaparak meclis kararının henüz alınmadığı usul gereği komisyona yönlendirildiği ifade edildi. 

Açıklamanın tamamı ise şöyle, 

"12 Ağustos 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizde MHP’li Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’in, ‘bozkurt işareti’ yapan futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikilmesine yönelik önergesi usul gereği,  ilgili komisyona gönderilmiştir.

İzmir’e milli futbolcu Melih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alınmamıştır ve bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bahsi geçen heykeli dikme kararı yoktur. "

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete