Egeli Gazete

Büyükşehir'de kriz devam ediyor: İZELMAN ve İZENERJİ iş bırakıyor

Metro ve tramvaydaki grev sürerken bu sefer de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZELMAN ve İZNERJİ şirketlerinde çalışan işçiler iş bırakacak. Bugün sendika yöneticileri ile Başkan Soyer arasında gerçekleşen geriye dönük alacaklarla ilgili toplantıdan sonuç çıkmayınca Genel İş Şubeleri yarın için almış oldukları bir günlük iş bırakma eylemini hayata geçirecek. Öte yandan Tüm Bel Sen üyesi kamu emekçileri de yarın geriye dönük alacakları için yarım gün iş bırakma eylemi yapacak.
Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Temmuz 2023 Pazartesi 22:45
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ve İZENERJİ ve İZELMAN’da geçtiğimiz nisan ayında toplu iş sözleşmeleri imzalandı. 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2024 tarihini kapsayan sözleşmede yaklaşık 18 bin işçinin geriye dönük alacaklarının da 90 gün içinde ödenmesi kararlaştırıldı. İşçilerin 20 bin ile 40 bin TL arasında değişen geriye dönük alacağı bulunuyor. Söz konusu alacaklarla ilgili bugün DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, Genel İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral ve 9 Nolu Şube Başkanı Sedat Kenar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ancak görüşmede bir anlaşma sağlanamadı. Başkan Soyer, gün içerisinde sadece 5 bin TL’lik bir ödeme gerçekleştirilebileceklerini aklardı. Görüşmede bir anlaşma sağlanamaması üzerine İZELMAN ve İZENERJİ işçilerinin üyesi olduğu Genel İş İzmir 1, 2, 3 ve 9 Nolu Şubeler yarın için almış oldukları 1 günlük iş bırakma kararını hayata geçirecek.  İş bırakma eylemi Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) şoförleri, itfaiye, anaokulu, Eşrefpaşa Hastanesi acil birimi, aşevleri ve otopark çalışanlarını kapsamayacak. Belediye işçileri yarın sabah mesai saatinin başlangıcı ile birlikte Kültürpark’taki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet biriminde bir araya gelecek ve gün boyunca üretim yapmayacak. MEMURLAR DA İŞ BIRAKACAK Bir geriye dönük krizi de İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kamu emekçileri için yaşanıyor. Kamu emekçilerinin ortalama olarak 6 bin 500 TL’lik bir alacağı bulunuyor. Büyükşehir’de yetkili sendika KESK Tüm Bel Sen’in çağrısıyla kamu emekçileri öğleden sonra hizmet üretmeyecek. Sendika tarafından üyelere atılan mesajda “ TİS kazanımımız olan geriye donuk farklarımızın yatırılması talebiyle ıs bırakıyoruz! Değerli emekçiler, daha önce de duyurusunu yaptığımız uzere, toplu sözleşme farklarımızın kalan tutarının yatırılması talebiyle 01.08.2023 salı günü (yarın), saat 13:30'da kartlarımızı basıyor 1 no'lu hol önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklaması sonrası ıs bırakıyoruz. Tüm emekçileri emeğinin hakkına sahip çıkmaya davet ediyoruz.” denildi. (Egedesonsöz)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete