Egeli Gazete

Büyükşehir'den atılan işçilerin eylemi sürüyor: 'İşçi kıyımını derhal durdurun'

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin eylemi devam ediyor. Son rakamlara göre 195’i bulan işten çıkarmalar sonrası Türk-İş'e bağlı Belediye-İş ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyeleri Konak’ta toplanarak Egemenlik Binası’na yürüdü. Sloganlar atan kalabalık çıkarılan işçilerin geri alınmasını istedi. Genel-İş 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, "Büyükşehir belediye başkanı Sayın Cemil Tugay'a, İzmir Milletvekillerine, CHP İzmir il başkanına sesleniyoruz. Bu haksız, bu hukuksuz işçi kıyımını derhal durdurun çıkardınız arkadaşlarımızı bir an önce işbaşı yaptırın" dedi.
Büyükşehir'den atılan işçilerin eylemi sürüyor: 'İşçi kıyımını derhal durdurun'
Haberler / Güncel
4 Haziran 2024 Salı 13:57

Egedesonsöz'ün haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Cemil Tugay’ın gelmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nde Tunç Soyer döneminde işe alınanlar için işten çıkarma kararı alınmıştı.

Bu  kapsamda sağlık kontrolünden geçmeden işe girenler, güvenlik soruşturmasına girmeden işe girenler ve toplu sözleşme gereği emekli olan işçilerin yerine çocuklarının alınacağının belirtilmesi ile birlikte çocuklarını işe aldıran ancak yine de emekliliklerini vermeyen işçilerin çıkarılması olduğu vurgulanmıştı. Yaşanan süreç sonrası işçiler işlerine dönemezken bugün Belediye-İş ve Genel-İş Sendikası yetkililerinin de katılımı ile Egemenlik Binası önünde eylem gerçekleştirildi.

 

ATALAY: ARKADAŞLARIMIZI İŞLERİNE İADE EDELİM
Belediye-İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay ise sonuna kadar işçilerin yanlarında olduklarını belirtirken, “Baştan beri söylediğimiz tek bir şey var. Bu arkadaşlarımız üç tane kriterin dışında kalan arkadaşlarımız. Burada Cemil Bey'le görüştüğümüzde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın söylemi üç kriter üzerindendi. Birisi güven soruşturması. İkincisi 24’üncü maddeyle ilgili çocuğu işbaşı yapan, emekli olmayan arkadaşlarla ilgili, üçüncüsü ise evraklarını tamamlamayan 18 tane arkadaşımız için… Ancak buradaki arkadaşlarımızın hepsi bu kriterlerin dışında kalan arkadaşlar. Yani onurlarıyla, hayalleriyle, gelecekleriyle oynanıldı. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza tekrar sesleniyorum; Bu arkadaşlarımızı işlerini geri iade edelim. Arkadaşlar biz bu mücadelenin yanından sonuna kadar sizlerin yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

 

GÜL:  İŞTEN ÇIKARMALAR 195’E ULAŞMIŞTIR
Genel-İş 2 No'lu Şube Başkanı Ercan  Gül ise hazırlanan basın metnini okurken Büyükşehir Belediyesi’ni müzakere masasına davet ettiğini duyurdu. Gül şu ifadeleri kullandı;

“İktidar gün geçtikçe tasarruf adı altında attığı adımlarla işçi ve emekçileri büyük bir sıkıntıya sokuyor. Yaşanan ekonomik krizin faturasını işçilere ödetmeye çalışıyor. Emekçilerin, emekçilerin, yoksulluk sınırı altında aldıkları ücretleri, vergi adaletsizliğiyle gidererek daha fazla eriyor. Tam da bu dönemde binlerce kent emeklisinin çalıştığı bazı belediyelerde bu krizin faturasını emekçilere kesmeye çalışıyor maalesef bunlardan bir tanesi de belediye 2 No'lu şube olarak örgütlü olduğumuz İzmir Büyükşehir Belediyesi olmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDOĞA ve İz Enerji şirketlerinde çalışmaya başlayan işçi arkadaşlarımız seçimden bugüne kadar belirli aralıklarla işten çıkarıldılar. Geçtiğimiz hafta işten çıkan arkadaşlarımızla bu sayı 195 ulaşılmıştır. Bu tutum binlerce belediye emekçisinde huzurluk yaratmaktadır. Siyasi partilerin ve aday adaylarının seçim sürecindeki hesaplaşmaları emekçiler üzerinden yürütülmeye çalışılıyor. Ancak çok net bir şekilde ifade ediyoruz ki işçi arkadaşlarımız alın teri, emeği hiçbir siyasi hesabı kurban edilemez. Bu emekçi arkadaşlarımızın altında yıllarca çalıştıkları iş yerinden ailesine bakmakla yükümlü olan arkadaşlarımız bulunuyor. Seçim öncesinde ve seçim sonrasında yaşananlarla bu belediyede çalışan emekçilerin hiçbir sorumluluğu yoktur. Bu hesapların faturasını sözde tasarruf adı altında emekçiye kesmeye çalışanlara buradan bir kez daha sesleniyorum; İşçinin ekmeğinden tasarruf olmaz. Kamu kaynaklarının belirli ve tasarruflu kullanılması emekçilerin insanca yaşayabildikleri koşullarda çalışması ile pekala mümkündür. Ekonomik kriz ve plansız kamu yönetimi yüzünden işçilerin hayatı ile canınızın istediği gibi oynamayın. Büyükşehir belediye başkanı Sayın Cemil Tugay'a, İzmir Milletvekillerine, CHP İzmir il başkanına sesleniyoruz. Bu haksız, bu hukuksuz işçi kıyımını derhal durdurun çıkardınız arkadaşlarımızı bir an önce işbaşı yaptırın. Şehrimizin çözülmeye muhtaç birçok sorunu varken gelin bu emekçilerin mağduriyetini giderin ve bu sorunu kentin gündeminden çıkarın. Önümüzde Kurban Bayramı var. İnsanların ihtiyaçları var. Çocuklarına karşı sorumlulukları söz konusu elinizi vicdanınıza koyun ve bu mağduriyete bir son verin.  Bir an önce müzakere masasına sizleri davet ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete