Egeli Gazete

Büyükşehir’in Ocak ayı raporu açıklandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayında yaptığı hizmetlerin aktarıldığı videoyu paylaştı ‘’2022’ye hızlı bir giriş yaptık’’ notunu düştü.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
6 Şubat 2022 Pazar 14:53
Zorlu geçen pandemi günlerinin ardında çalışmalarına hız kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ocak ayında İzmir’de uygulanan hizmetlerin aktarıldığı bir video hazırlandı. ‘Ocak ayında İzmir için neler yaptık?’’ başlığıyla yayımlanan videoyu paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘’2022’ye hızlı bir giriş yaptık. Ocak ayında başardıklarımızın kısa bir özetini paylaşıyorum’’ notunu düştü. İzmir’de yapılan hizmetleri tek tek aktarıldığı videoda ise şu açıklamalar yer aldı: ‘’Ocak ayını geride bırakırken İzmir’in 2.yüzyılına yakışır işlere imza attık. Türkiye’de bir ilki daha başardık; belediyemize ait elektrik tedarik şirketi İZETAŞ’ı kurduk. Buca Metrosu sözleşmesini imzaladık. 14 Şubat’ta temeli atıyoruz. Türkiye’nin en büyük tam otomatik katlı otoparkını Bayraklı’da açıyoruz.
  1. arabalı vapurumuz ‘Mavi Körfez’İ hizmete aldık. ESHOT filomuza 22 yerli minibüs kazandırdık.
Musa Bey İçme Arıtma Tesisimizin 65%’ini tamamladık. Kentsel dönüşümde hız kesmedik bir ayda 3.imzamızı attık. Örnekköy’de 380 konut, Uzundere’de 1422 bağımsız birimi kapsayan yapım çalışmalarına başladık. İzmir’de ‘Çoban Ateşi’ni 258 çobanımızla ürün alım sözleşmesi imzalayarak yaktık. Eşrefpaşa Hastanemiz ile 30 ilçemizde evde bakım hizmeti vermeye başladık. Güzelbahçe’nin ilk tarihi meydanı ve çarşısını yeniledik. İZSU ofisimizi açtık. Ev taşıyacak öğrencilerimize ücretsiz nakliye desteğinde bulunmaya başladık. Kara Kış Destek kampanyamız kapsamında toplam 56 milyon 264 bin liralık yardım yaptık. Eğitimde fırsat eşitliği ilkemizle 78 köyümüze ücretsiz internet alt yapısı kurduk. 9 Eylül, Ege Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün ardından Katip Çelebi Üniversitesi’nde de yemek dağıtımına başladık. Böylece yemek kapasitemizi günlük 3 bine çıkarmış olduk. Evsiz vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayarak toplamda 1131 vatandaşımıza konaklama imkanı sağladık. İzmir Veteriner Hekimleri Odası’na bağlı tüm kliniklerle ülkemizin en kapsamlı kısırlaştırma ve aşılama seferberliğine başladık. Ayrıca engelli can dostlarımızı yaşamları boyunca ücretsiz tedavi edecek, kısırlaştırma masraflarını karşılayacağız. Sokakta yaşayan can dostlarımız içinse mama ve su dağıtımının yanı sıra ihtiyaç halinde barınma ve muayene hizmetlerimizi sürdürüyoruz’’.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete