Egeli Gazete

Büyükşehir memurlarının kurduğu sandıklardan Tugay’ın teklifine hayır çıktı: Eylemler devam edecek

Büyükşehir Belediyesi memurlarının kurduğu sandıklardan Başkan Cemil Tugay’ın 17 bin liralık sosyal denge tazminatı teklifine “hayır” oyu çıktı.
Büyükşehir memurlarının kurduğu sandıklardan Tugay’ın teklifine hayır çıktı: Eylemler devam edecek
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2024 Pazartesi 19:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen’e bağlı memurlar arasında sosyal denge tazminatı anlaşmazlığı yüzünden aylardır anlaşma sağlanamıyordu. Son olarak Tugay’ın verdiği 17 bin liralık teklifini sendika referanduma götürdü. Ancak 27 farklı noktada kurulan sandıklarda yapılan memur referandumundan “hayır” oyu çıktı, eylemlere devam edeceği belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yasada öngörülen 8 bin liralık limitin üzerine çıkmak için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay almıştı. Bu onay sonrası memurlara verilecek sosyal denge tazminatı için 17 bin liralık teklif yapmıştı. Bu teklifle İzmir Büyükşehir Belediyesinde en düşük memur maaşı 53 bin lira, mühendis maaşı ise 79 bin lira oluyordu.

SANDIKTA 2057 MEMUR KABUL ETMEDİ

Tüm-Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş yaptığı açıklamada, "Kurmuş olduğumuz sandıklarda 3 bin 875 arkadaşımız oy kullandı. Bunlardan 2 bin 57 arkadaşımız kabul etmiyoruz oyu verdi, bin 817 arkadaşımız ise kabul ediyoruz oyu verdi. Yani biz mücadelemize yarın üyelerimizden aldığımız güçle devam edeceğiz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete