Egeli Gazete

Çavuşoğlu: 34 bin göçmen kurtarıldı

YUNAN askerinin umut yolculuğuna çıkan göçmenlere uyguladığı insanlık dışı muamele dünyayı hayrete düşürüyor. Geçtiğimiz hafta Yunan askerleri tarafından botları Türk karasularına itilen 19 göçmen donarak ölmüştü. Aydın Kuşadası'nda ise bu kez Yemen uyruklu 2 göçmen kadın can yeleksiz denize atıldı. Türk askerlerine sığınan kadın göçmenlerin anlattıkları kan dondurdu.
Player yükleniyor...
Haberler / Türkiye
11 Şubat 2022 Cuma 11:41
34 BİN GÖÇMEN KURTARILDI BOTTA 20 kişi olduklarını belirten kadın, "Arkadaşımızın ayağında derin bir yara olmasına rağmen polis tarafından ellerimiz ve gözlerimiz bağlanarak darp edildik, değerli eşyalarımız alındı. Türk Karasularına yakın bir noktada can yeleksiz denize atıldık" dedi. Yaşanan vahşete tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ege, bir can pazarına daha şahitlik etti. Sorumlular sorumsuz" diyerek ateş püskürdü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Yunan zulmüne ilişkin yaptığı açıklamada, iki yılda 34 bin göçmenin Türkiye tarafından ölümden kurtarıldığını ve bu göçmenlerin denizin ortasından son anda geri döndürülenler olmadığını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
KÜLTÜR SANAT GENEL GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ EKONOMİ SAĞLIK SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YEREL YÖNETİMLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete