Egeli Gazete

CHP’de Aday Belirleme Komisyonu Başkanı Karayalçın’dan dikkat çeken açıklama: Ön seçim yapılmalıydı

CHP’de Aday Belirle Komisyonu Başkanlığı yapan Karayalçın, “Doğru olan ön seçim yapılmasıydı” dedi
CHP’de Aday Belirleme Komisyonu Başkanı Karayalçın’dan dikkat çeken açıklama: Ön seçim yapılmalıydı
Haberler / Politika
1 Şubat 2024 Perşembe 16:00

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE-  Cumhuriyet Halk Partisinde pazartesi günü belirlenen İzmir Büyükşehir ve ilçelerindeki başkan adaylıkları büyük tartışmalara neden olmuştu. Bazı ilçe belediye başkanlarının bağımsız ya da başka partilerden seçime gireceği konuşulurken, komuoyunda Aday Belirleme Komisyonu’nun Başkanı Murat Karayalçın Egeli Gazete’ye çarpıcı bir açıklama yaptı. Eski SHP Genel Başkanı ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Karayalçın, “Doğru olan ön seçim yapılmasıydı. Ben bunu önerdim” dedi. Karayalçın belirlenen adaylarla ilgili başka bir açıklama yapmak  istemediğini bu sözünün yeterince açık olduğunu ve her şeyi anlattığını vurguladı.

ÖZEL’İN ÖNERİSİYLE KURULDU
Aday belirlemede denetim görevi görmesi için kurulan kamuoyunda “Aday Belirleme Komisyonu” olarak adlandırılan bu komisyonu CHP Genel Başkanı Özgür Özel önermişti. Geçen Kasımayında PM’de belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik yöntemler de konuşulurken, 5’li bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. PM’de alınan karara göre komisyonda eski SHP Genel Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ile CHP’de geçmişte genel sekreterlik ve parti sözcülüğü görevi yürüten Bihlun Tamaylıgil yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete