Egeli Gazete

CHP’de büyük sürpriz: Çerçioğlu’nun Aydın adaylığı İzmir’e kaydırılacağı için mi açıklanmadı?

Özlem Çerçioğlu’nun, daha önce hem Kemal Kılıçdaroğlu hem de yeni Genel Başkan Özgür Özel tarafından adının açıklanmasına rağmen Parti Meclisi’nde ilan edilmemesi soru işaretlerine neden oldu. Bu durum Çerçioğlu’nin İzmir için bekletildiği yorumlarına neden oldu.
Player yükleniyor...
Haberler / Asayiş
14 Aralık 2023 Perşembe 21:40
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi bugün yaptığı toplantıda 5 büyükşehir ve 235 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını belirledi. Daha önce aday olarak edilen İstanbul Büyükşehir Beldiye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Beldiye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın adaylığı açıklanırken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ismi açıklanmadı. Çerçioğlu’nun Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak daha önce hem Kemal Kılıçdaroğlu hem de yeni Genel Başkan Özgür Özel tarafından adının açıklanmasına rağmen Parti Meclisi’nde ilan edilmemesi soru işaretlerine neden oldu. Bu durum Çerçioğlu’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapılacağı için bekletildiği yorumlarına neden oldu. ÖZGÜR ÖZEL, ÇERÇİOĞLU SORUSUNA “KADIN ADAY” TERCİH EDECEĞİZ CEVABI VERMİŞTİ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İzmir için Buğra Gökçe’yi, kendisinin ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu istediği yönündeki soruyu TV 100’de katıldığı programda yanıtlayan Özel, “Biz Ekrem İmamoğlu ile İstanbul’u bile yeterince konuşamıyoruz. İstanbul’un üzerinde çok çalışmamız gerekiyor. Zaman yaratmamız gerekiyor. Öyle İzmir için Ekrem Başkan’ın bir şey söylediği yok. İzmir anketi olumluysa mevcut başkanla devam ederiz. Değilse tekrar ederiz. Olumsuzsa aday değiştirmeye karar veririz. O zaman profil anketi yaparız. Nasıl bir profil burada başarılı olur diye. Aday adaylarını ankete koyarız. Diyelim ki 10 aday adayı var. Bu aday adaylarını ankete koyduk. 7’si kazanamıyor. 3’ü kazanıyor. Üçünden biri kadınsa o kadını atarız. Çünkü kadın belediye başkanı önemli bir şey. Çok az var. Her yerde önemli. Üç adaydan üçü de erkekse örgütü sorarız. Üç adaydan ikisi kadınsa ikisi arasında sandık koyarız. Bizim bakış açımız bu.”  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete