Egeli Gazete

CHP'de en çok merak edilen "adaylık yöntemi" ile ilgili önemli açıklama

31 Mart 2024 yerel seçimleri için aday belirleme sürecinde Merkez Yoklaması yapmaya karar veren Cumhuriyet Halk Partisi’nde 81 ile yazılı talep gönderildi.
Player yükleniyor...
Haberler / Asayiş
7 Aralık 2023 Perşembe 17:08
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 31 Mart 2024 yerel seçimleri için 5 Aralık itibari ile tamamlanan aday adayı başvuruları sonrası gözler adayların hangi kriterlere göre belirleneceğine çevrilmişti. Bir çok ilçede ve Büyükşehir’de rekor katılımlar olurken CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in genel başkanlığa geldiği kurultayda ‘önseçim’ ve ‘temayül’ yapılacağını vurgulaması sonrası tamamlanan aday adaylığı süreci ile birlikte adayların belirlenme süreci de netleşmeye başladı. CHP Genel Merkezi’nden 81 ile gönderilen yazı ile Merkez Yoklaması yapılmasına karar verildiği duyurulurken, ‘Örgüt denetiminde önseçim’, ‘Örgüt denetiminde basit aday yoklaması’ ve ‘Örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması’ seçeneklerinden birinin uygulanması gerektiği ve karar için il başkanlıkları, ilçe ve belde örgütlerinin görüşü alınması gerektiği vurgulandı. Yayımlanan metinde ayrıca kararın 13 Aralık saat 17:00’a kadar genel merkeze iletilmesi gerektiğinin altı çizildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete