Egeli Gazete

CHP İzmir belediye başkan adaylık listelerine TMMOB damgası: Tugay dahil 4 isim bilimsel meslek odası kökenli

Cumhuriyet Halk Partisi PM’nin belirlediği İzmir adaylarından Cemil Tugay da dahil 4 isim TMMOB’a bağlık meslek odalarında görev yaptı
CHP İzmir belediye başkan adaylık listelerine TMMOB damgası: Tugay dahil 4 isim bilimsel meslek odası kökenli
Haberler / Politika
30 Ocak 2024 Salı 12:03


KEREM YEĞİNBOY/EGELİ GAZETE-Cumhuriyet Halk Partisi’nde dün Parti Meclisinin İzmir için yapılan özel toplantıda İzmir adaylarını belirledi. TMMOB’a bağlı bilimsel meslek odaları da sürece damga vurdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkan Adayı Nülifer Çınarlı, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil İnay Kınay ve Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, TMMOB’a bağlı bilimsel meslek odalarında başkanlık, genel sekreterlik ya da yönetim kurulu üyeliği gibi görevler yaptı.
TUGAY TABİP ODASI’NDA ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay tıp doktoru. Tugay 2012-2016 yılları arasında, İzmir Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyon Başkanlığı, Türk Tabipler Birliği Özel Hekimlik Kolu yürütme kurulu üyeliği ve 2 dönem TTB Kol Başkanlığını yürüttü. 2016 yılında Türk Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Tugay 1 yıl boyunca bu görevde bulundu. Tugay ayrıca, 2017-2018 yıllarında Ege Bölgesi Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve görev yaptı.

ÇINARLI 19 YIL MİMARLAR ODASI’NDA GÖREV YAPTI
CHP’nin Konak Belediye Başkan Adayı olan Nülifer Çınarlı da 2000-2019 yılları arasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi olarak görev yapan Nilüfer Çınarlı Mutlu; mimarlığın geliştirilmesi, yapılı çevrenin niteliğinin artırılması çalışmalarının yanı sıra kent ve çevre mücadelesinin içinde yer aldı. İzmir Mimarlık Merkezi binasının satın alınarak restore edilmesi ve İzmir mimarlık ortamına ve kent kültür hayatına kazandırılması çalışmasında aktif olarak görev aldı. Dirençli kentlerin yaratılması, sağlıklı ve örnek bir kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi, kentlerdeki barınma sorununun çözülmesi, kent yoksulluğunun giderilmesi, sürdürülebilir bir yaşamın kalıcı hale getirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması, doğal çevrenin korunması, sürdürülebilirlik mimarlığın geliştirilmesi, enerji etkin yapılaşmanın teşvik edilmesi konularında çalıştı. 

KINAY 10 YIL ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBE BAŞKANLIĞINI YÜRÜTTÜ
CHP’nin Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil İnay Kınay, 2002 yılından itibaren Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nde yönetim kurulunda ve çeşitli komisyonlarda görev aldı. 2012-2022 yılları arasında ise Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin başkanlığını yaptı.
Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli sivil kuruluşları ve platformlarda gönüllü çalışmalarda bulunan Emine Helil İnay Kınay, TMMOB ÇMO İzmir Şubesi'nde 10 yıl boyunca yönetim kurulu üyeliği ve 10 yıl da şube başkanlığı görevlerini üstlendi.

ÖMER EŞKİ TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI’NDA GÖREV YAPTI
CHP’nin Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, öğrencilik döneminde, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği bünyesinde İzmir Tekstil Mühendisleri Odası Öğrenci Üye Komisyon Başkanlığı görevinde bulundu. Eğitim hayatından sonra, Tekstil Mühendisleri Odası’nda 2014-2016 yılları ile 2016-2018 yılları arasında İzmir Şube Yöneticiliği’nin yanı sıra ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Genel Kurulu’nda delegelikler yaptı.
2014 yılında memur olan Ömer Eşki, Birleşik Kamu İş’e bağlı Tüm Yerel Sen İzmir 2 No.lu Şube’ye üye oldu. 2015-2016 yıllarında Bornova Belediyesi’nde Sendika Temsilciliği, 2016-2019 ve 2019-2021 yıllarında Tüm Yerel Sen İzmir 2 No.lu Şube Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2021 yılı Ekim ayında yapılan 1. Olağanüstü Genel Kurul ile Tüm Yerel Sen İzmir 2 No.lu Şube Başkanlığı görevine seçilen Ömer Eşki, 2022 Ekim ayında gerçekleşen 4. Olağan Genel Kurul ile Şube Başkanlığı’na devam etti ve üst kurul delegeliği yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete