Egeli Gazete

CHP İzmir'de 3 tane kritik toplantı

Kongre sürecinin start verilmesinin ardından CHP İzmir İl Örgütü’nde yeni dönem için belediye başkanları, milletvekilleri ve ilçe başkanlarının katılımıyla üç ayrı zirve düzenlenecek.CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncülüğünde gerçekleşecek toplantıda yeni dönemin stratejisi belirlenmesi beklenirken toplantıda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın yer alması bekleniyor.
Player yükleniyor...
Haberler / Asayiş
16 Haziran 2023 Cuma 14:19
Genel seçimlerindeki alınan mağlubiyetin ardından partinin yeniden toparlanması konusunda alınan kurultay kararı ile ilgili takvim işliyor. Mahalle delege seçimleri ile başlayacak olan süreç ilçe kongresi, il kongresi ve kurultay ile sonlanacak. Partinin kalesi olarak değerlendirilen İzmir’de ise geçtiğimiz hafta ilçe başkanları ile yapılan görüşmede Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan ve Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek yeni dönemde aday olmayacağını açıklamıştı. Bu hafta sonu toplantıların kapsamının genişletilmesi yönünde karar kılındı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncülüğünde belediye başkanları, milletvekilleri ve ilçe başkanlarının katılımıyla üç ayrı zirvenin toplanması kararlaştırıldı. Toplantıya ayrıca CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın da katılması bekleniyor. DEĞİŞİM TARTIŞMALARI GÜNDEMDE! Toplantıda parti içinde yaşanan “değişim” tartışmalarının değerlendirilmesi beklenirken takvimde daha yakın olan ilçe kongreleri ile ilgili daha detaylı bir çerçevenin çizileceği öngörülüyor. Yerel seçim sürecinin önemine dikkat edilerek ilçe kongre sürecinin mümkün olabildiğince tek aday ve tek liste ile belirlenmesi, tartışmalara mahal vermeyecek şekilde yürütülmesi konusunda kararlar alınması beklenirken mevcut başkanlara da ilçelerdeki parti içi yapının durumu ve kimlerin aday olabileceği konusunun da değerlendirilmesi de bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete