Egeli Gazete

CHP’li Bakan: Belediye başkan adayı belirlemede ön seçim de dahil her seçenek masada

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan belediye başkan adaylarının belirlenmesine ön seçim de dahil tüm seçeneklerin masada olduğunu açıkladı. Bakan çok yakında MYK’nın aday belirleme yöntemini netleştireceğini söyledi.
Player yükleniyor...
Haberler / Asayiş
16 Kasım 2023 Perşembe 18:04
EGELİ GAZETE-Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni parti yönetiminin belirlenmesinden sonra gözler belediye başkan adaylarının belirlenmesine çevrildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan belediye başkan adaylarının belirlenmesinde liyakatın esas alınacağını açıkladı. ANKET DE ÖN SEÇİM DE OLABİLİR Bakan, “Aday belirleme yöntemleriyle ilgili olarak MYK’da (Merkez Yürütme Kurulu) alınmış net bir karar yok. Partimizin kendi iç bünyesinde yapılacak bir ön seçim de olabilir. Anketler de esas alınabilir. Çok kısa bir süre içinde MYK bu konudaki yöntemi belirleyecek. Farklı yerlerde farklı yöntemler belirlenebilir. Ama liyakatın esas olacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi. ÜÇ BÜYÜKŞEHİR AÇIKLANDI CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adaylığını açıklamıştı. 4 Kasım’da Genel Başkanlık görevine seçilen Özgür Özel de İmamoğlu, Yavaş ve Çerçioğlu’nun adaylığına onay verdi. Bu üç büyükşehir dışındaki kentlerle ilgili ise adayın hangi yöntemle belirleneceği henüz netlik kazanmadı.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete