Egeli Gazete

CHP'li Polat'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözler

Genel seçimleri değerlendiren CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sert sözlerle hedef aldı. Polat açıklamasında “Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Atatürk Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği bir öğretmenin evladıyım ve öyle yetiştim. Bunları söylemek benim için biraz sıkıntılı ama; Bizim Cumhuriyetimizde Cumhurbaşkanlığı yapan ahlaksız bir adam montaj kasetleriyle meydanlarda CHP'yi karaladı” dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Asayiş
26 Ağustos 2023 Cumartesi 15:57
Cumhuriyet Halk Partisi Dikili bugün yeni ilçe başkanını seçmek için sandık başına giderken, kongreye partide görev almış önemli isimler de katılım gösterdi. Divan Başkanlığı görevini İzmir Milletvekili Rıfat Nalbatoğlu’nun yaptığı toplantıya ayrıca İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat’ta katıldı. Polat konuşmasında 14 ve 28 Mayıs genel seçimleri değerlendirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok sert sözlerle yüklendi. BUNLARI SÖYLEMEK BENİM İÇİN BİRAZ SIKINTILI AMA… Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak genel seçimler ile ilgili tepki gösteren Vekil Polat, “Genel seçim atlattık. Seçimlerde köy köy sokak sokak dolaşan örgütümüze teşekkür etmek istiyorum. Daha durmak yok, enseyi karartmak yok, gidilecek çok yolumuz var.  Bir seçim atlattık, başladığı zaman Türkiye otoriter bir rejim içinde yönetiliyor. İttifak sürecine başladığımız zaman bizim bir masa kuruldu ve masayla ilgili iktidarın manipülasyon çalışmaları başladı. Masa basit kurulmuş masa değildir. Yol  yürüyüşünün temsiliydi.  AKP iktidarının en çok korktuğu şeydi. Bu masada yaşanan türbülans ile biz motivasyon eksikliği ile gittik seçime. Tarihin en eşitsizlik ve adaletsizlik içeren seçimini yaşadık. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Atatürk Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği bir öğretmenin evladıyım ve öyle yetiştim.  Bunları söylemek benim için biraz sıkıntılı ama; Bizim Cumhuriyetimizde Cumhurbaşkanlığı yapan ahlaksız bir adam montaj kasetleriyle meydanlarda CHP'yi karaladı.Bunlarda bir karşılık buldu ve bunun karşılığında biz seçimi kazanamadık” dedi. AK PARTİ'DENGELEN TEPKİLERE YANIT! CHP'li Polat, açıklamalarının ardından AK Parti'den gelen tepkilere de yanıt verdi. Sosyal medya hesabından açıklamaya yapan Polat, "Montaj yapmanın ahlak dışı, bunu savunmanın ahlaksızlık olduğunu vurguladığım konuşmam sonrası, dile getirilen nezaketsiz ve sığ sözleri söyleyenlere misli ile iade ediyorum. Montajla yapılan propagandanın ahlaklı olduğunu iddia edecek siyasetçi olduğunu da zannetmiyorum. Ahlak erezyonunun son bulmasını ve siyasi nezaketin hakim olmasını diliyorum" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete