Egeli Gazete

CHP liderinden kadın başkanlara ‘kurultay' telefonu: Durumunuzu takip ediyorum!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun seçildiği il kongresinde kurultay delegesi yazılmayan kadın belediye başkanlarının durumu genel merkezin gündemine taşındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üç belediye başkanıyla konuşarak, “sizin durumunuzu biliyorum, yakından takip ediyorum” dediği öğrenildi.
Player yükleniyor...
Haberler / Asayiş
3 Ekim 2023 Salı 15:43
Yerel seçim öncesinde kongre takviminin işlediği Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilecek il kongresine çevrildi.  Partinin aynı zamanda büyük kurultay sürecini de yürüttüğü şu günlerde genel başkan adayları ardı ardına açıklamalar yaparken il kongreleri de 5-6 Kasım tarihine kadar tamamlanmış olacak. CHP’nin en güçlü olduğu yerlerin başında gelen İzmir’de mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu kongrede yeniden göreve gelirken kurultayda oy kullanacak 55 kurultay delegesi de seçilmişti. Parti içinde zaman zaman tartışmalara da neden olan liste ve kurultay delegelerinin yapısı genel merkezin gündemine geldi. Aslanoğlu’nun yeniden seçildiği kongrede kadın belediye başkanlarından hiçbirisi kurultay delegesi yazılmamıştı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel’in kadın kotası ya da belediye başkanı kontenjanından listeye girememesi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na aktarıldı. Kılıçdaroğlu’nun kadın belediye başkanlarını arayarak durumlarını sorduğu öğrenildi. Onlardan bilgi alan ve çalışmalar hakkında da sorular soran Kılıçdaroğlu’nun, “sizin durumunuzu biliyorum, yakından takip ediyorum” dediği öğrenildi. Yerel seçim öncesinde belediyeleri, yapılan projeler ve çalışmalar hakkında da sorular soran Kılıçdaroğlu’nun telefonu belediye başkanlarını memnun ederken “kurultay delegesi yazılmamanın” adaylık sürecine etki edip etmeyeceği konusunda da görüş alışverişinde bulundukları öğrenildi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete