Egeli Gazete

Destek ödemesinde müjde! Tam 59 saat sonra hesaplarda

Eylül ayının ortalarında yeni destekler sağlanırken, önümüzdeki günlerde verilecek olan desteklerin ayrıntıları da merak edilen konular arasında yer alıyor. 
Destek ödemesinde müjde! Tam 59 saat sonra hesaplarda
Haberler / Ekonomi
18 Eylül 2024 Çarşamba 07:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir göktaş dün itibariyle sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlandığını duyurdu. 18 Eylül tarihine kadar yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek paketi ödemeleri, evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılırken, Aile ve Gençlik Fonu’na bir il daha dahil edildi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı desteklere ve destekler için başvurulara dair bilgilendirmede bulunmasının ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destekleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, cuma günü saat 18'de sağlanacak olan desteğe ilişkin bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme metni yayınlandı. 

EYLÜL 2024 DESTEK ÖDEMESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 18 Eylül tarihine kadar sosyal yardım ödemelerini tamamladı. Farklı destek ödemelerinin hak sahibi vatandaşlara iletilmesinin ardından önümüzdeki ay verilecek olan destekler ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ederken, farklı bakanlıkların çeşitli programları kapsamında vatandaşlara sunduğu desteklerde merak ediliyor. 

Önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılırken, eylül ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin önceki hafta cuma günü iletilmesinin ardından bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metnine göre sertifikalı tohum kullanım desteği çiftçilerin TC kimlik numarasının son iki hanesine göre hesaplara yatırılacak. TC kimlik numarasının son hanesi altı ve sekiz olanlara 20 Eylül 2024 Cuma günü saat 18 itibariyle destekler verilecek. 

Eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin bu hafta cuma günü sağlanıp sağlanmayacağı ile ilgili ise henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu durumda, bu hafta cuma günü eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin çiftçilere iletilmesi durumunda da bakanlık açıklamalarda bulunacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete