Egeli Gazete

Didim'de iki farklı bölgede yangın

Aydın'ın Didim ilçesi Akyeniköy mahallesinde makilik alanda çıkan yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı. Bu yangının ardından bu kez de Didim Cumhuriyet Mahallesi’ndeki makilik alanda yangın çıktı. 
Didim'de iki farklı bölgede yangın
Haberler / Güncel
16 Ağustos 2024 Cuma 19:29

Didim'deki yangın, Akyeniköy Mahallesi Balova mevkii yakınlarında saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgedeki makilik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler alevlere karadan müdahale başlatırken, 2 helikopter ve 1 uçak da sortileri ile havadan destek veriyor. Ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği yangını kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Fotoğraf: Halil İbrahim HÜNER  

Bu yangının ardından bu kez de Didim Cumhuriyet Mahallesi’ndeki makilik alanda yangın çıktı. Yeşiltepe mevkiinde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle giderek büyürken aynı saatler içerisinde Cumhuriyet Mahallesi, moloz döküm alanının yakınlarındaki makilik alanda da yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bir alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle giderek büyüyor. Bölgeye iş makinesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın kontrol altına alma çalışmaları sürdürülüyor.

VALİ CANBOLAT YANGIN BÖLGESİNDE

Aydın’ın Didim ilçesinde farklı noktalarda çıkan yangınların ardından Aydın Valisi Yakup Canbolat bölgeye giderek incelemelerde bulundu, söndürme çalışmalarını yakından takip etti.

Aydın’ın Didim ilçesinde bugün öğlen saatlerinde farklı noktalarda başlayan makilik yangınlarını söndürme çalışmaları havadan ve karadan yapılan müdahalelerle söndürülmeye çalışılıyor. Yeşiltepe ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki makilik alandaki yangınları söndürmek için ekipler yoğun çaba sarf ediyor.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Aydın BSB Genel sekreteri Ertuğrul Yamen, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir yangın bölgesine gelerek gerçekleştirilen söndürme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete