Egeli Gazete

Dünya Robot Olimpiyaları Finali Özgür Özel'in katılımıyla İzmir'de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Sanat'ta İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliği ile 28 ve 30 Kasım 2024'te İzmir'de düzenlenecek olan Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Uluslarrarası Finali ile ilgili İzmir Sanat'ta basın toplantısı düzenledi.
Dünya Robot Olimpiyaları Finali Özgür Özel'in katılımıyla İzmir'de yapılacak
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2024 Cuma 12:02

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Sanat'ta İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliği ile 28 ve 30 Kasım 2024'te İzmir'de düzenlenecek olan Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Uluslarrarası Finali ile ilgili İzmir Sanat'ta basın toplantısı düzenledi. Tugay'ın basın toplantısına CHP Milli Eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş eşlik etti. Bilim Kahramanları Derneği yöneticisi Sıdıka Sebahat Demir ve İZFAŞ yöneticileri de katıldı. Tugay, bu finalin İzmir için önemini vurgularken, "İzmir'i tanıtmak için önemli bir vesile olacak" dedi. Suat Özçağdaş ise Dünya Robot Olimpiyatlarına Genel Başkan Özgür Özel'in de katılacağını söyledi. Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sıddıka Semahat Demir ise "Bu seneki temanın doğa ile teknolojinin uyum içinde olması olacak" diye konuştu. İzmir Milli eğitim müdürlüğü etkinliğin içinde olduğu ama İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde olduğu da belirtildi. 

"İZMİR İÇİN ÖNEMLİ BİR VESİLE OLACAK"
Mutluluğunu ve bundan duyduğu gururu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Tugay," 2016 yılından beri bu çalışmayla robot olimpiyatlarının dünya finalinin Türkiye'de ve İzmir'de yapacak olmak bizim için gurur verici bir durum. İzmir aydınlık yüzüyle aydın insanlarıyla kendi içinde kapalı bir şehir değil dünayaya açık bir şehir. Bu tür organizasyonlar Uluslararası tanınırlığımızı arttıracak. Katılımcılar bir çok ülkeden olacak. İzmir'i tanıtmak için önemli bir vesile olacak. Teması WORLS Dünyanın iyiliği için hep beraber çalışmak. Dünyamızın geleceği için çocuklarımızın geleceği için bilimle beraber çalışmak zorunda olduklarını fark etmeleri için çok önemli bir etkinlik. İzmir'in bütün güzelliklerini görmesini tarihiyle doğasıyla öğrenmelerini sağlayacağız. Bugün Milli Eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcmız Suat Bey'de bizimle bu alanda bizimle ilgileniyorlar teşekkür ediyorum" diye konuştu 


İZMİR'İN PROGRAMIMIZ İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK
Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sıddıka Semahat Demir, "Bugüne kadar 80 farklı ilinde 80 bine yakın çocuk ve gencin hayatına dokunduk. Çalışmalarımızdan birisi de Dünya Robot Olimpiyatlarıdır. 8 farklı klasmanda turunuvalara katılan öğrenciler bir çok çözüm ürettiler. Bu projenin asıl amacı gerçek dünya sorunları hakkında farkındalık kazanmak ve çözüm önerilleri sunmak, sunum yapmak, problem çözme, beceri kazandırmak, donanımli iş gücünü kazandırmak. İzmir'in programımız için önemi büyüktür. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yürütülmektedir" diye konuştu. 


90 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ KATILACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ'ın katkılarıyla projemizi uzun bir süreçte yürüttük diyen  Demir, "Gençlerimizin yarışacağı tema bu sene 90 ülkeden katılan öğrenciler doğa ile uyum içinde yaşamanın cevaplarını arayacaklar. İzmir'in tanıtımı için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Başta İzmir olmak üzere akademik ve sivil toplıum kuruluşlarının görüşlerini almak üzere paydaş görüşmelere devam ediyoruz"dedi. 

ÖZÇAĞDAŞ:"ÖZGÜR ÖZEL'DE KATILACAK"
Türkiye'de 20 milyon öğrenci var. 1 milyon 155 bin öğretmen 1 milyon atanmayı bekleyen öğretmen var. 86 milyon nüfusumuzla derin yoksullukla mücadelemizle eğitimin, kalkınmanın en temel araçlardan bir tanesi Türkiye'nin katma değerli eğitim yapabilmesi bilime inanan, araştıran, sorgulayan takım çalışması yapabilen, bir gençliğe ihtiyacımız var. Bu ancak çocukluktaki eğitimlerle olabilir. Bilim hepimzi birleştirir. Bilim bizim geleceğimiz için önemli. Eğlenceli faaliyetlerle eğitimi birleştirince katılımı arttırabiliyorsunuz. 2016'dan bu yana dönem dönem dahil olduğum İZFAŞ'ın çabası kamu ücerisinde nasıl yapılması gerektiğinin göstergesi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın buna benzer yatırım yapması lazım. Devlet okulları için buralara katılabilmek ve yurt dışına çıkabilmek çok önemli. Genel Başkanımız Özgür Özel'de 28-30 kasımda burada oalcak. Türkiye'de 26 tane kalkınma ajansı var bu projelere destek olmalılar. Buradan çağrıda bulunuyorum. Parti olarak da bu projeye katkılarımızı sunacağız. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER ASAYİŞ YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 Egeli Gazete